Vart fan är kameran?

091230.  Igen.

Blev en tråkdag, trötta o förkylda ungar o mamma. Och typ -20.. Men fan så fint det sett ut hela dan, synd att det är SÅ kallt!
J är iväg o ska fixa termostatfan på bilen så vi kan åka till Vås imorrn, halvkyligt att åka utan värme :S
Ikväll ska vi göra tunnbrödsrulle tror jag, helt ok.

Jag har supit bort kameran, skulle lägga in bilder jag. Attans! Tog gärna kort igår så nånstans måste den ju vara. Jag som jämt är nykter oxå, hrmm..
AHA! Nu vet jag ju. :)

Later.
H.

Onsdag.

091230.

Imorrn är det nyårsafton (nähäää?) och det ska firas i Vås hos bror m. familj. Börjar med pulkaåkning och korvgrillning på dan, de har ju backe inpå tomten :) Sen blir det käk och spel, sinka, bastu o lite sånt. Trevligttrevligt!

Annars sitter vi här i soffan, typ nyss uppstigna ur sängen, S vakane 04.20-05.30 eller nåt. Jag orkar inte med det! L sover än, var vaken en liten stund o flirtade och var glad. Nu ska vi väl fixa lite 'frulle' o se vad dagen bjuder på. Vi skulle ev ha lekt med C men vi är rätt förkylda här hemma, får se hur det blir. S verkar helt slut iaf.
Karln är iväg med D till returbilen för att köpa grejer till hans bil. Ja, herregud!

Igår pysslade vi, vart en så konstig dag. Åkte pulka gjorde vi oxå men S var trött o frös o ville in, var iofs inte sådär överdrivet varmt så det blev pyssel med nya saxar o pennor :)
Kvällen spenderades i soffan med 'I love you, man'. En sån film som passar mig, en komedi helt i min smak :)
S  somnade vid 20.30.
L växer o blir större för var dag känns det som, hon flinar o flirtar så fort hon vaknar o är allmänt glad och lycklig. Världens goaste lilla bebis som även fått smeknamnet 'orangutangen' av min morbror. Dummadumma.
När man talar om trollen, nu låter det från sängen :)

Dåligt med långpromenixar har det blivit. :(
Ha det gott, H.

En dag.

091229.

Ja, man kan ju undra varför min familj sover. Än lixom..
Jag har vart uppe sen 08.30, vacc. L o vart ute med dogs. Vilat en stund har jag oxå hunnit med. Stackars lilla hjärtat, inget skoj att vakna av en kann hand och stick i låren :( Men det gick jättebra ändå, hon sa inte så mkt och började flina så fort hon vaknat till. Älskade.

Igår var vi till IKEA, köpt sänglådor till S så hon kan ha allt lego och leksaker i.. Hade tittat på en men så hittade vi på barnavd. för 29:-/st så det blev 2 såna :) Lite småtjafs plockade vi i oxå, mest pysselgrejer till S.

Sen blev det käk och sånt hos syster m. familj :) Sinka hade vi med oss oxå men det hanns inte med. Glögg o godis hanns dock med ;)
Åkte hem efter 01, då var det typ 17 minus. IDag är det oxå kallt och fint ute!

Nyår blir hos bror min, käk, spel och sinka?! Ev pulka o korvgrillning på dan :)

Häpp, nån lunch kanske..? Konstig dag när alla sover. :)
Sen blir det pyssla och städa här hemma. JAg vill ha bort julen. Ville jag redan på juldan ;)
H.

Nu är julen slut slut slut.

091227.

Egentid. Trodde jag. Har lagt S, L sover i famnen, Robbie på cd'n o karln på träning. Fick nyss ett mess att det inte blev nån träning, ingen hade nyckel, ha ha ha.

Nåja, julen då.. Slut på det. Var en bra jul. Uppesittarkvällen spenderades här med lite fusk-julbord och bingolotto. E och A var här och åt o lirade.
Men jag ska då ALDRIG mer lira bl iaf, fyfan, vad kasst! Blir ju bara värre o värre. Påminn mig om det!
Bara E som hade nybörjartur o vann 100:- :)

La oss sent så själva julafton var trött för vi vaknade 7.30 och S hade väl lagt sig 23.30 dan innan. Grötfrulle och julklappsöppning :)
Gubbarna bastade kl 12 o sen kom resten av folket vid 14.
Då hade hundar busat och barn lekt i snön, gröt ätits och sådär. Kaffe, skinkmacka. Matfix i en evighet :S Sen kom äntligen tomten! Som barnen längtat då.. S var tokglad och kramades och kacklade med honom, ingen var rädd alls :)
Galet med paket, GALET!
Sen åts det och dracks. Sist hem var vi, J hade snapsat mkt o däckade när vi kom hem vid 02 ;) Jag kunde dock inte sova, skulle fixa med kort och blogga men kom inte ihåg koden till internet så jag gamade lite på luren, somnade efter 03. S somnade efter 23 hon å trots tröttmössan.

Juldan var slö och seg. Lektes med julklappar, donade hemma och städade.
Filmmys på kvällen, tipsar än en gång, INGLOURIOUS BASTERDS. Kan inte låta bli att tänka på den, så galet bra!

Annandan mat hos mor o far. Kom hem vid 23.30, S har hostat hela natten så ingen har väl sovit sådär jättebra, jo, L har sovit som en stock. Längesen den gick såå lång tid mellan måltiderna :)

Idag var vi ut o promenixade hela familjen, köpte mer batterier till radiostyrda bilarna, kul att J oxå fick leksaker, ha ha.
Jag o S stannade en stund i lekparken men hon var trött och ville in, jag ville åka pulka men hon orkade inte :( Men imorrn, då jävlar ska det åkas!
Konstaterade ju när jag, S o A var ut i backen att pulka is the shit! :D


Kan heller inte poängtera att bättre julklapp än den jag fick tror jag inte finns, är så sjukt glad om än lite chockad att jag fick en spadag lyx av sambon :)
S fick ju massa Kitty-prylar så hon är ju nöjd hon å :D
L fick oxå massa paket och mkt kläder, precis vad hon behöver!

Nåja, nu ska jag ta hand om en bajsblöja igen. Tagit hans om bajsmaraton för en timme sen å ;)
Saknar mina tjejor.
Hejdå kameltå.
H.

Joråmen.

091227.

Annandag igår, mat hos ma o pa. Mkt gott och trevligt :) J sa innan vi åkte 'tänk om de kunde bjuda på fransyska' och vad blev det då? Haha!
Jag fick en jättegod veg.gryta!
L höll låda och flirtade hela kvällen och S var pigg o glad trots tröttmössan..

Häpp, nu är hunden nödig och bebis hungrig. Aldrig har man tid till det här längre.. ;)
Nåja, ska ta hela familjen o bege oss ut i kylan en sväng.

Må så gott! H.

Catch up.

091226.

Jul jul strålande jul.
Nog fan blev det en vit jul iaf, härligthärligt!
Dåligt med updt, jag vet, har inte orkat eller haft tid..
Mkt pulka har det blivit och snölek :)

Julafton firades ute hos syster med typ 20 andra pers och 5 hundar. Galet.
Morgonen mös vi hemma, öppnade julisar och åt gröt.
Fick typ världens bästa julis av sambon, EN SPADAG på Färna herrgård. Tillsammans med syster min, kan det bli bättre? Åka och bli bortskämd :D Tack älskling!
S fick en massa fina klappar hon med! Ska ta o berätta sen, nu ska vi snart bege oss ut i snön.

Idag ska vi hem till mor o far på mat, har nyss stigit upp då vi nattvakat inatt igen, så jävla less på det nu.
Såg typ världens bästa film igår, Inglorious basterds. Precis sådär galet tarantinskt som det ska vara, kanonrulle!

Häpp, en dusch o lite käk.
H.

Kallt!

091217.

Orkade inte blogga mer igår kväll. Eller hade inte tid heller!

Iaf så skulle vi ha åkt pulka med J o E igår men sötaste E var skruttig med feber så det blev inget, blev ju jag o S i backen, först med boben o sen pulkan. :) Hoppas hoppas hoppas hon är bättre imorrn för då ska ju hela familjen komma över på käk! :) Och kanske lite pulka på dan om det är ok väder. Lite väl kallt idag.. :S
Jag o A körde UB runt idag (som vanligt;) och fyfan vad det blåste på sina ställen.. Vi var skapligt vindpinade o typ iskalla när vi kom hem.
Hann bra precis sätta mig i soffan med reklamen när min söta syster ringde och ville ha en kopp kaffe, och tänka sig att jag tagit sista kaffet till morgonkaffet så det fick bli en kopp te eller två. Gott det med :)
Roppepop var alldeles slut efter morgonpromisen, han busade som en TOK med påsar, snö och allt möjligt, så han visste inte riktigt om han skulle orka med bus-valpen eller inte :)
Han är så jäkla rolig! 4.5 år gammal och beter sig som en liten bebis, fast det gör ju min andra gangster med trots sina 5.5 år och 50 kg :D

Jahapp, nähä. Blev k-färssås o Idealmakaroner ikväll.
Nu har karln åkt på innebandy, lilltjejen är arg o ska få ny blöja och tröttmössan ska se på bompa, kommer hon säkert orka. Not!
Hon hade sista dagen på dagis innan jul idag. Och så blev hon biten, ett rejält märke blev det och hon hade fått jätteont (såklart). Andra gången det händer, mindre skoj!!
Men men, nu får jag ha henne hemma ända till 11 januari :) Men då blir det genast tristare att lämna henne, 3 h/dag utan mat.
Jävla fittäckel-beslut! Idioti!

Bjuder på lite fina bilder :)




Mitt älskade hjärta!



Klart Lejo ska åka pulka!



Lilla hjärtat! :)

Nåja, ha det gott. Jag är toksugen på pepparkaksdeg :)
H.

Snöigt.

091216.

Är mycket nöjd med denna dag, trots att den startade lite segt ;)
S var ju som vanligt vaken inatt (03.30-05.30) så vi var måttligt pigga imorse, gick upp först vi 10 efter lite morgongos.
Risgrynsgröt o pyssel, har blivit galen i julpynt men avskyr när det blir för mkt.. Alla mina tomtar är ju typ trasiga oxå :(

Efter många om och men kom vi till slut ut i pulkabacken, underbart! Jag o S var kvar ute när J gick in med L. Var ju tokkallt, tillslut ville S inte vara kvar då hon frös så då gick vi in för lite varm choklad och smörgås :)
L har nu sovit i 4 (!!) h så det känns lagom att vakna typ nu..

Fan, nu har S somnat, måste väcka.
Återkommer!
H.

Hej mitt vinterland!

091215.
Nu har det snöat i typ ett dygn och jag älskart! Blir verkligen sådär barnsligt glad när det snöar! :) Hundarna å! Mina söta galenpannor!
Men snorhalt är det. Halkade nästan UB runt idag.. Ha ha ha.

Helgen. I lördags vaknade S alldeles för tidigt och var bara trött o gnällig och extra trotsig. Vi tog vagnen och rullade neråt Big Inn med bästa A. Strosade lite, köpte lite kläder till L och så hade S jordens utbrott genom Kvantum, ja herregud!
Somnade (!!) tillslut i vagnen, då vet ni som känner henne att då är hon trött.
For till kusinerna på kvällen för apgod mat o trevligt sällskap :) Stannade till strax efter elva.

I söndags for T o J till Örebro för att handla en bil. Då fick vi besök av syster o S och hund. Kidsen lekte tokbra och var sams (halleluja) hela tiden :) Gick en sväng med dogs och tog en lussefika :)
På kvällen var J och tränade, S däckade 19.05 i soffan, kanon tänkte jag då vi skulle upp galet tidigt på måndagen. Strax efter 21 vaknade hon och somnade inte om förrn 23.30 igen. :( Kul att ligga hela kvällen i sängen lixom.
Tror det beror på mardrömmar kanske? Men jobbigt är det iaf..

På måndagen fick jag dra upp henne 06.30 för att lussa på dagis. 07.15 skulle vi va på dagis. Moster+kusiner och morfar var oxå med och kollade.
Världens sötaste luciatåg med världens sötaste pepparkaksgumman ju! Dock trött som få, inte så konstigt kanske. :) Goda lussebullar och pepparkakor fick vi å!
Gick en promis med L, A o Ozzy.
Hämtade henne strax efter kl.12 och även om hon var trött så var hon 'pigg' och glad! Hon och pappan åkte för att (mot mina protester) handla julgran i Boga.. Plast då J är allergisk och jag har ingen lust att slänga ut granfan på självaste julafton igen ;) Fick dock snällt ge med mig med julgranen fast det är emot mina principer att ta fram den så här tidigt.. Dan före aftonen vill jag ta fram den :)
Hon sov kanske 10 mins i bilen sen pyntade vi och tog fram tomtar och hon var riktigt pigg och på bra humör! Somnade strax före 20.

Imorse fick jag väcka henne 08.15, tröttmössan min! :) Jag o L lämnade på dagis och gick upp till J o T för en kopp kaffe, en drygt 2.5 h lång kopp kaffe :P
Gillar verkligen J. Så skoj att vi funkar så bra ihop och småtjejerna å! På fredag kommer de och äter hela familjen! Trevligt :)
Sen gick jag en promis med min A, som jag oxå är så glad att jag har! Typ bästaste.
Tycker så mkt om er tjejer :)

Var ute hela familjen en sväng innan maten, S var trött o frusen och ville in. L har sovit sen före 16 så hon borde vakna snart. J är o lirar innebandy. Och jag har fullt upp att hålla tröttmössan vaken, sitter o slökollar bompa, äter äpple och väntar på SupersnällasilverSara.. Och letar plogbilar :P
'Jag är lite trött' säger hjärtat!

Nåja, liten updt. Måste hitta blogg-inspiration igen.. Känner mig tråkig.
H.

Tröttmössa. Somfan.

091212.

12 dagar till julafton. 12 dagar. Ja, herregud!

Idag är jag trött. Som vanligt iofs men sådär trött så jag bara vill sova. Men det får man ju förstås inte.

Igår fm var vi iaf och lekte med E o C m. mammor o små-syrror, mkt skoj och kaffe är ju gott :) Eftersom jag bakade lussebullar mitt i natten typ så tog jag med ett gäng och bjöd tjejligan.
S vaknade o var varm och trött men det fick bli en sväng ändå. På kvällen skulle vi äta pizza med E's familj och kolla Idol. På em var S het som en kamin men efter lite sömn var hon piggare. 17.50 (när vi typ var redo att åka) däckade S i pappans famn när farbror T var på besök. Het som en kamin och sov som aldrig förr så vi fick tyvärr ställa in det. Jättetrist men vad ska man göra. :(
Fick bli en pizza hemma iaf och när S vaknade hade jag dukat fram 'den ska E äta på', men så blev det ju inte.
Nåja, hon ville sova hela kvällen men somnade först kl 23!!! Låg halvt medvetslös i soffan men slappna av helt är ju dumt.

Hade hit mormorn o morfarn på fika efter jobbet, var helt lugnt när de kom då båda ungarna precis hade somnat och karln var och hjälpte till med en flytt. Så småningom vaknade båda tjejerna.
'Jag vill sova', inte vanligt att höra från S. Spec inte mitt på dan :S
Trodde vi skulle få sovis imorse men 07.30 var damen pigg (?!) och vaken. Lilltjejen ligger och grisar än, har dock ätit ett par ggr och sover lite sådär då hon är snuvig.

Jaja, mer har jag inte att komma med. Karln är iväg till skroten med T. Jag ska fan inte göra nånting! Hade planer på att ta mig ner på stan och Biggan men orkar inte. Skulle vilja köpa lite pyssel-grejer då S tyckte det var såå skoj ute hos kussarna.
Men sova lite vore på sin plats!
Hejk. H.

Kan inte säga.

091210.

Grått. Tråkigt. Segt. Trött. Jävla väder, jag orkar seriöst inget mer! Vart fan är julkänslan.. Nån liten gnutta vore ju skoj iaf. Värre än vanligt lixom! :(

Nåja, trött S idag. Somnade vid 20 igår, vaknade 00.15 o hade svårt att koppla av (ovanligt..) så klockan var efter 01 när vi somnade om. 05.30 skulle hon inte sova mer. Eh, nehej. Hon o J la sig på soffan och hon höll på att somna om ett X antal ggr men gjorde alltså inte det.
Var jäääättepigg men ville till dagis. Var lite tveksamma om hon skulle gå el ej då hon hade jätteont i magen igår em/kväll o var dålig i den lilla magen.. Nåja, hon åt en massa pizza på kvällen och allt är bra nu.
Hade sovit en stund, 30 min, på dagis och var helt slut när jag hämtade henne. Låg på soffan o verkade nästan apatisk.
S var iväg och fick spruta nr.2 idag, med sig hade hon pappan och E. Men inte hjälpte det med pappan heller, hon bara skrek efter mig. Lilla hjärtat!
Jag o L var ner på stan o Biggan idag, letat efter luciakläder till S. Hittade tillslut något gulligt som hon HATAR! Hon som brukar vara tokig i klänningar.. Nåja, får lämna tillbax det och inhandla ett lusse-linne. Fanns billigt på HM. Knasunge :)

Inga lussebullar har blivit bakade idag heller, jag som hade såna planer. Skulle göra med vaniljsmak men hade varken pärlsocker el formar hemma så det får bli vanliga katter ändå :)

Igår var jag, S o L ut till syster+kids för lek o pyssel. Började bra men S fick såå onti magen och var bara trött och hängig :( Tyckte så synd om henne och vart faktiskt lite orolig sen vi kommit hem. Men några besök på pottan och en dusch sen var hon 'nästan' fit for igen :)
2 fina kort gjorde hon iaf. 1 till moster och 1 till mormor (&morfar).

Får se om jag ska ta o baka lussebullar ikväll om det inte blir för sent eller imorrn. Hoppas S inte får nån feber och sånt efter sprutan för vi ska leka med J, E o T o E, C o S. Hihi, mkt bokstäver blir det :D

Annars känns det rätt bra.. På det hela taget, mer kan jag inte säga.
Väntar på SupersnällasilverSara :)
Hejk. H.

Catch up.

091208.

Grått. Ovanligt. Man är ju så pigg och glad. Vart fan är kylan och snön? Orkar inte med det gråa längre.

Skulle lägga mig i tid igårkväll, satt och halvsov i soffan till Grannfejden (HAHAHA, jävla gubbe o tant) men vid 23.30 var det iaf dax för sängen. S vaknade och ville komma över. Självklart får hon det. Men varför i hela friden höll hon oss vakna till 03? Kollade seriöst på klockan sista gången efter 02.30. Då hade jag somnat till ungefär 4 ggr och blivit väckt av henne precis när jag somnat. Var ju inte det att hon var direkt pigg och glad och VILLE vara vaken. Nejnejnej. Hon somnade och vaknade hela tiden för att vilja både det ena och det andra.
Nåja, fick i princip dra upp henne 8.25 för att åka till dagis. Pigg som få, eller inte. De skulle baka pepparkakor.
Jag tänkte gå hem och lägga mig efter det. Blev en kopp kaffe och så dejt med I.
Var ju inte igår vi träffades (även om vi sagt det länge och bor barnsligt nära varann) och det var jättetrevligt. Var ute o gick och snackade bort nästan 2 h :) Så skoj att de ska ha bebis, lite avis på magen. Haha, konstig man är va!

Nåja, blev lunch och lite vila med L. Nu har jag massa, ok kanske inte massor, disk som ska diskas i em. Lussebullar som ska bakas men vi får se hur det blir med det..
Kollade kort från pappa-festen, fan va dålig kameran är. Så trist! Har knappt tagit kort sen L föddes känns det som. Vill verkligen ha en ny!

Imorrn är det ledigt, hoppas på kusin-lek. Känns som en halv evighet sen..
Måste ringa min Gisela, saknar henne. Jag är så jävla dålig.

Ikväll är det DH. Sen sova.
H.

Tråkdag.

091207.

Tröttdag. Som vanligt :) Vaknade iofs lite ovanligt av att nån ringde på dörrn kl 07.10 imorse och yrvakna hundarna skällde för fulla muggar. Hann inte med att öppna, J såg bara en rygg gå iväg efter 3 (!!) ringningar. Men seriöst, kl.07.. KL. 07 lixom. Eh, väl tidigt!

Nåja, iväg med en lite krasslig tjej till dagis och sen haft tvättstuga. Gått en promis med in bästa A, L o Roppepop. På vägen hämtade vi S på dagis, och så glad hon blev när hon såg att favvos var med :)
Hon hade bakat lussebullar på dagis och ätit russin med bästa fröken :)

Igår somnade hon ju före kl.20 och sov oroligt som fan. Var in till henne 4 ggr på 40 min tror jag. Gav henne nässpray och alvedon till protester, sköljde ner med vatten sen sov hon gott iaf. Men imorse sa hon 'jag är inte sjuuuuuk mamma, jag vill till dagis'. Jag gick och kände på pannan mest hela tiden, så söt så! Hon har blitt så stor, hon kan så svåra ord.
'Mammaaaa, koooom! Kom genast, mamma!'. Då har man lixom inget val ;)
Idag sa hon till sin pappa 'Jag bara förstör din fina' när vi bakade pepparkakor. Lilla gumman, hon förstör väl aldrig!
Häromdan hade jag inte knäppt fast L i babysittern 'Jag blir så trött på dig, mamma.'
Underbara unge!

Nu är hon och pappan och handlar lite mjölk, margarin och saffran sen blir det mat.
L sover än, hon har sovit sen strax före 13 så jag får nog väcka henne snart. Skulle ha diskat medan hon sov men det blev soffan. Har inte sovit bra inatt. Tröttmössa..

HA det gott igelkott. H.


2 advent.

091206.

Idag skulle vi ha bakat lussebullar med kusinerna. Men trött som jag är och hängig som S är så orkade vi inte. Åkte hem till mormorn o morfarn för att hämta lite pynt och skulle pynta men där blir man ju alltid kvar på fika och så fick S hjälpa till att baka, pensla och russina lussebullar :)
Smaka lite flarn-smet med.

Igår kväll hade vi besök, A och E var här. När S till slut somnade (22.30) efter att ha hållit låda och härjat började vi spela Alias, herregud, vad skoj det var. Tjejerna mot killarna. Vilka vann tror du? Haha, självklart!
Grabbarna blev bra dragna, hmm, mkt märkligt. Nåja, vi blev av med sista gästen kl.03 så trött är man idag, men vi sov till efter 10 idag så det var ju skönt :)
På dan var vi hem till J, E o T för fika o leka. S gav dem även prellarna :)
I fredags var det en trist grå dag som vanligt och på kvällen Idol. Som vanligt det med.

Vi åt chili cc och tände ljus idag, myspys. Jag o S skaffade en adventsljusstake igår, bättre sent än aldrig.
Nu dricker vi te och äter hembakta pepparkakor. Och kollar superhjältejulen såklart! Bara jag och tjejerna hemma, bakfyllot är och ska träna, hahaha. S gillar superhjältejulen! Annars brukar hon inte kolla på tv just nånting. Lilltjeja sitter i babysittern och talar o skrattar för sig själv!
Apropå pepparkakor så får jag nog köpa en ny deg och baka lite till, de här är ju snart slut.. Och lussebullar ska jag baka oxå! Tänkte göra såna med pärlsocker på!

Annars rullar det på som vanligt.. S trivs på dagis och lilltjejen är så söt och go. Hon växer och utvecklas!

Känner mig riktigt lyckligt lottad som har 2 så fina underbara tjejer och en fin sambo!
Ett jobb på det här så.. Och det verkar ju gå åt rätt håll iaf :)

Nåja, har inte riktigt ro att updt just nu..
Men mina tjejer är helt otroliga! H.

För alla åldrar.

091205.

Tittar på barnkanalen med S. Haha, för alla åldrar, ålderapensionärerna, åldersfajten. Hajjar inte riktigt grejen :)

Nåja, dåligt med updt.. Måste bättras!

Idag ska jag o tjejerna hälsa på J o tjejerna en sväng, skulle eg ha blitt igår men icke.. S har ju inte ens sett T, och jag bara en gång. Ska bli kul o se hur mkt hon växt. L är ju som en jätte bredvid :)

I torsdags rullade vi kbullar o i onsdags bakade vi pepparkakor :)

Äh. Hinns inte med det här idag heller. Dusch o hårtvätt så ligger L o ropar..
H.

RSS 2.0