Varför sover jag inte?

090430.

Bra fråga.
Kan inte sova. Eller, jag har inte ens försökt. Jag är inte trött. Borde vara det. Har varit hela dagen. Som vanligt.
Sitter här, fortfarande med mina ljus tända. Annars mörkt o tyst. Skönt är det. Lugn o ro.
Många tankar som snurrar i huvudet. Varför kan ingen tala om för mig vad jag ska göra? Har det fan skitjobbigt, även om folk inte tror det.
Ledsen inombords. Men jag klarar mig alltid. Så länge mitt lilla hjärta mår bra så mår jag bra. Nu verkar hon må alldeles utmärkt, nöjd med livet och nöjd med det mesta!
Men.. Det är ju det där som skaver.

Nåja, tack FK, inte en dag för tidigt att få pengar på. Det sjuka är att jag skulle nog tjäna på att vara mammaledig ist för att stämpla. Då är det illa. Men snart är det dax igen :) Mitt lilla kryp i magen. Flicka eller pojke? Har lixom inte funderat så långt än, har väl inte riktigt insett att jag ska ha bebis igen. Men mys ska det bli. 

Jaja, ett försök att sova kanske. Imorrn ska det ju vara piggt.
Råkade beställa hem 2 singstar-skivor :S Nåja, råkade.. Det blir nog bra :) Men nu får jag ju vänta så gräsligt länge på dem.

Gonatt. H.

Svennebanan!

090429.

Sitter ensam med choklad o tända ljus. Har ätit choklad så jag nästan vill spy! Jäkla bebis ;) Tur jag har nån att skylla på. Det är så galet mysigt med tända ljus. Hittade ett enda litet doftljus som jag tänt, måste verkligen beställa!

Dagen började med tvättstuga, idag hann jag först, ha ha ha. Upp o ner med S, tvätt som inte blev torr, varken i tumlarn eller i torkrummet (vilket torkrum sen då! Inte ens ljummet). Nåja, tvätt i hela lgh, mindre skoj. Blev toksur o irriterad.
Var ute med S o Ozzy o lekte på gräsmattan, Ozzy hittade några ekorr-delar o jag blev äcklad så vi gick för att gunga ist.

Har gått en långis med A o gangsters idag. Mkt skönt o välbehövligt! Gangsters fick varsitt bad i badkaret (!) innan det. Haha. Pappa J var här o ordnade med det, annars hade jag väl inte klarat av det heller! De gillade det väl som vanligt- inte. Men på promisen efteråt var de helgalna, ja, värre än vanligt!
Kollat Grey's o badat. 

Har inte så mkt mer att komma med. Hoppas på en trevlig dag med fint väder imorrn! Vankas ju grill o födelesedagsfika för lilltösen. Vill ha nån av mina 'gravid'-klänningar men det känns för kallt o så har jag lite för liten mage än ;-)
Går in i v.20 imorrn lixom. Vart fan tar tiden vägen? Gud så jag längtar efter bebis, fast jag ser framemot resten av graviditeten! Andra halvan..



Lyssnar på Ozzy när han snarkar, det låter så mysigt o rofyllt.
Dax för mig att knoppa snart å.

Har läst o sett det sorgligaste jag nånsin vart med om. Tårarna bara rinner o det känns som om jag vill spy. Fan vad livet är orättvist..
H.

Tråkig.

090428.

Känner mig tråkig. Har haft 2 urtrista dagar. Hemma med lilla sjuklingen, så liten o sjuk när hon är sjuk.  Vabbar för första ggn jag. Feber o ont i öronen. Men idag har hon vart mkt piggare o verkar knappt ha nån feber. Skönt det.
Och när man väl har en sån trist dag blir det lätt flera. Är ju van att gå på morgonpromis men nu har det inte blivit nån långis nån dag. Suck.

Deppad. Har mått bra en längre tid nu men nu känns allting mindre bra. Jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Är så kluven. Finns så mkt jag vill. Så mkt jag inte vill. Är rädd. Och ledsen.
Nåja, får ge det lite tid.

I måndags hade jag tvättid kl 08. S var ju sjuk så vi kom inte ner förrän 10, då har nån jävel tagit tiden, då blir man så lagom glad!! Hade släpat ner en full IKEA-säck och en sjuk dotter på armen. Bara gå upp igen och gråta. Ja, jag är gravid, då får man vara emotionell.

Annars rullar det väl på.. Magen växer o jag äter som en gris, haha. Skulle kunna äta ett pkt strösocker. Ja, så känns det. Vidrigt, jag vet. Godis, påskmust o stjärnor.. Mmm!

Hoppas tösen min mår bättre imorrn o ännu bättre på torsdag, då ska hon firas. Vi är bjudna till mormorn o morfarn på grillat o födelsefika för S. De tyckte det var en bra idé o jag kunde inte annat än att instämma, jag har det ju väl litet här hemma för att bjuda hem typ 3 familjer ;) Spec innan jag fått soffa nr.2.
Kan inte riktigt förstå att lilltjejen har blivit så stor som 2 hela år! För 2 år sen var jag så less på min stora mage o hade gått 7 dagar över tiden. På 9'onde dagen (30/4) startade de förbannade, underbara, efterlängtade värkarna o den 2 maj är lilla tjejen född. Nu sitter man här med växande mage igen :)

Igår o idag är lite småjobbiga dagar.. Hm.

Hejk.
H.

Less.

090423. v.19.

Tröttsam dag. Huvudvärk. Trött. Gick en sväng med hundarna, en dryg h vart det. Ozzy var lös hela grusvägen, så underbart duktig o söt så! :) Baboo var trött men skulle ändå göra tokryck i kopplet på väg hem.

Var drop in-fika på dagis idag, fikade med S favvofröken. Talade lite om allt, om S på dagis, om bebis i magen. S hade minsann berättat att 'mamma har bebis i magen' :) Fast hon vill oftast inte veta av UL-bilderna. Sötnosen! Tänk att stora lilltjejen ska bli storasyrra, tänk så stolt o bra hon kommer va. Hoppas jag :S
På dagis trivs hon än, varje morgon vill hon numera 'åka dagis' 'åka mammas bil dagis'. Så skönt, hon vill heller inte med hem om dagarna. Den här veckan har hon gått mån-ons 9-13 o tors 9-12.

Ikväll däckade hon innan 19.30, precis som igår. Sov varken middag igår eller idag. Hade tänkt röja här hemma, plocka i lite lådor med vinterkläder o plocka ur lite kartonger så jag slipper dem, och får lite mer ordning här hemma. Vill ha allting klart. Men det finns ingen ork. Ingen lust. Är lixom lite låg. Av många anledningar. Nåja, det reder sig.

Igår var A här o fikade, mkt trevligt! Sen gick vi ut i lekparken i det kalla vädret.
Idag var vi till mormorn o morfarn o fikade, i det underbara vädret!

Så skönt att vakna till sol o varmt. Skulle bli ännu varmare mot helgen, underbart! Måste bättra på det sista av brännan.. ;) Har inte ro att vänta ända till i sommar ju!
Imorgon ska vi ut till syster+kids o grilla korv o leka, ska bli trevligt. Har tvättid hela em-kväll. Mindre trevligt! Nåja, städas ska det oxå göras. Gör inte mkt annat än att dammsuga plocka tycker jag.

Vart tar allting man tänkt skriva vägen när man väl skriver?
Suck.
Soffan. H.

I quit.

090422.

Jag säger snart upp mig. På riktigt. Hade skrivit en lång klagan här som bara råkade försvinna. Jävla skit.
Nåja, jag säger snart upp mig som mamma, som hundägare och som.. Hannah. Sjukt less o sjukt irriterad, inte fått sova just nånting inatt= huvudvärk. Igår kväll ville jag oxå säga upp mig, onda hundar. Nåja, man inser snabbt att det är värt allting :)
Men jag har absolut ingen lust att promenera med hundarna idag. Nån som vill ställa upp? Vill inte, vill inte, vill inte.

Nåja, igår var vi på UL, så mysigt att få se lill* bebin :) Datumet stämde, fortf 23 sept som gäller. Tänk, snart har man en liten bebis i famnen igen. Jättebra bm som förklarade o visade allting, o det såg så bra ut så :) J var nervös när hon tittade på hjärtat o ryggraden, hon studerade rätt så länge. Men det är ju bra det, att hon var noggrann! Fick med 2 bilder hem, lill*n ville inte riktigt vara med, utan tittade åt andra hållet hela tiden. Fick en i profil iaf. Riktigt livlig redan nu, gangster!

S stortrivs på dagis än, hon vill inte följ med mig hem när jag kommer om dagarna :) Igår lagade hon o en kompis mat o skulle bara bjuda mig hela tiden. Stannade en stund o fick släpa med henne mot vilda protester :S Sen blev hon sådär sött busig o skulle krypa tillbaka hela tiden o skrattade, sötast!
Orden bara bubblar ur henne nu, nytt hela tiden o hon förstår verkligen allting. Förstår inte hur hon hinner snappa upp allting! Underbarast.

I måndags var vi i lekparken o lekte med syster+kids o hennes kompis+kids, var där hela em till kl 17, sen tvärslockande S på vardagsrumsgolvet (!) när jag skalade potatis. Försökte få henne att lägga sig i sängen men icke, bar över henne dit sen iaf. Sen middagslur men men..
I söndags var J+E här o lekte, först i lekparken men det var så jävla kallt så vi gick in o drack kaffe, lekte o pratade graviditeter :) S tjatar ju om att leka med E jämt på dagis o hon tyckte det var riktigt skoj att leka med henne på hemmaplan med, även om det var 'min, min, min' typ allting :) Nåja, det var trevligt o är glad att jag har nån mer att vara gravid med!
I fredags var vi o grattade F på 2-årsdan, M+T var oxå där. S var toktrött o ville mest sitta i mitt knä, lite trist men det var trevligt att träffas. Alltför längesen.
Nåja, det är ju fler 2-årsdagar inom snar framtid :)

Annars har det mest vart lugnt med film, stjärnor o påskmust med J i helgen :) Helt sjukt var gott det är med stjärnor o påskmust. Jäkla cravings man får. Ha ha ha. Har aldrig vart spec. förtjust i must öht förr! Annars går det mesta ner, är helt hemsk med sötsaker, kan äta hela tiden.. Uscha. Elaka lill* bebis. Men det är det värt! :) En sak jag kan äta ihjäl mig på är fil o det är ju iaf inte onyttigt!

Nåja, nu måste hundarna ut. Suck.
Kanske får jag besök sen. H.

Natt.

090417.

Herregud, går in i v.18 idag, sjukt fort. Snart halvtid ju. Ska bli skoj att gå på UL.

Nåja, ligger i sängen, så nördigt som det kan bli. Ska dock försöka sova, har vart så sjukt trött idag. Som vanligt. Men mot kvällen/natten piggnar man till. Somnade med S på dan idag med. Känner mig helt slut. Tömd på energi, behöver nånting som kan ge mig ny kraft o ny energi! Har ju 2 gangsters som stjäl all min energi +lite till ;)

Gick med A imorse, skönt. Båda två kände att det inte är samma kondis längre. Förr gick vi riktigt raskt hela UB runt. Nu tryter det mot slutet o då har vi inte ens gått hela. Men det är ju snabbt åtgärdat. Idag höll vi bra tempo hela vägen! Jag har ju trots allt xtra last i bagaget :)Träffade en hel hög kändisar oxå.


Nåja, idag bakade jag kakor, mums! Kolakakor, enkelt o gott! Mormorn o morfarn kom på fika.
Gjorde potatissoppa o pannkakor till kvällen. S är så söt o hjälpsam :)

Fan, blev knappt halvbra det här. Men jag orkar verkligen inget mer.
2-årsfika imorrn, trevligt :)
Gonatt, H.

Did it again..

090415.

Skulle lägga mig o vila med S idag, tro på fan att jag slocknade jag å. Haha! Jag som INTE skulle. Dock bara drygt en halvtimme men ändå..
Nåja, jag ska lägga mig i tid ikväll. Ska ska ska. Behöver sömn, massor av sömn.

Vart på promis med A idag, o vovve såklart. Innan dess var jag på ett möte, hade glömt det tills jag var på väg till dagis i mina finaste gå-bort-kläder o min finaste icke-make up :) Sa dock att jag inte ville gå dit nå mer, tror inte det behövs o hoppas inte det.
Handlade lite, hälsat på morfarn, lagat mat. Bjöd J på korvstrogge, massa gott var det! S ville dock bara ha en massa pasta o majs, hon som älskade strogge o korv över lag för ett tag sen. Jaja, periodare, det är vad hon är. Med allt! På dagis hade hon ätit en halv pannkaka, en halv?! Hon brukar älska det.
Annars hade hon vart på strålande humör på dagis, hon hade styrt o ställt o visat sitt rätta jag. Min lilla tjej! :)

Lite off idag. Lite less. Lite kluven. Lite klump i magen.
Uscha.

På fredag ska vi iaf dejta med C+F, trevligt!
Jaha, givande inlägg det här. Slit det med hälsan.
WTF, det dundrar in mess i luren..
Nattinatt, H.

Premiärbad.

090414.
Irriterad. På mkt. Just nu är det att jag skrivit en rätt lång början på ett blogginlägg så försvann det. Men är smått irri på andra saker med. Magen har jag ont i, dricker en massa bubbelvatten o hoppas att det inte är magsjuka eller nå sånt. Har ju klarat oss så sjukt bra från sjukdomar så det vore ju inte så konstigt.. S har gått på dagis sen i januari o inte vart sjuk en endaste gång!

Idag har jag vart ute o gått med Oz o A! Vart en 'långis', hela 5 km i Johampa, haha, tog ju bara 1½ h. Fattar inte vad fan som hände? Ozzy var iaf galen i diket o gjorde utfall mot en väldigt läskig gubbe. Hade nog oxå gjort nå liknande om jag var hund. Han blev jätterädd o jag är glad att jag inte var ensam att möta honom :S
Var skönt att prata av sig lite iaf. Behövs.

Efter dagis var vi hemma o lekte, sov middag båda två idag med. Inte bra, jag måste komma in i någorlunda rutiner igen. Är så otäckt trött o då är det inget skoj att stiga upp på mornarna. Sover man på dan är det heller inget skoj att gå o sova på kvällarna ;)
Men ikväll får det bli hyfsat tidigt med en bok! Har inte kommit så fruktansvärt långt i den.

Blev bjudna på Greken av J, säger det för typ 124'e ggn; ALDRIG MER GREKEN! Har som sagt sagt det förut men nu är det så. Blev sjukt besviken, trist. Dyrt var det å. Blä.
Efter det tog vi en tripp till donken för lite glass, åkte till Malmön o kikade lite, släppte vovve som premiärbadade till S stora förtjusning :) Hon hade nog gärna hoppat i hon å..
Oz tyckte det var skoj att jaga pinnar o blötte ner hela sig (wow). Något senare premiär än vanligt, men men. Han luktar verkligen skunk när han är blöt, bläk!


Nähä, ha rnog inget vettigt att komma med idag känner jag. S somnade kl 20.30. Så jag har avnjutit dubbla DH, underbart! Även om det första inte var så skoj alls. Var ju så besviken förra veckan då det inte var något men nu känns det bra igen :)
Nu väntar sängen o boken efter att vovve fått i sig lite nattkäk.
Gonatt! H.

Back on track.

090412.

Känner mig glad :) Inte lika fint väder dock men är ändå glad. Har ont i ryggen men det får man väl ta.
Var ute med S o vovven på fm. S ville in vid lunch så jag har passat på att städa o pyssla lite. Ska plocka ordning lite mer. Önskar bara S ville sova en stund så hon var lite piggare.

Nåja, jag är sjukt godissugen mest hela dagarna. Jobbigt, för jag tycker eg inte så mkt om godis. Men men, är man gravid så är man! Måste lixom ge hän åt mina cravings ;) Fast förra graviditeten var det röd paprika, potatisskruvar o apelsiner som gällde :D

Nähäpp, ryggläge på soffan o vila ryggen kanske.
Efter att för 100'de ggn plocka ordning på cd's o dvd's som S tycker är skoj att plocka ut från mina fina lådor, lilla hjärtat. Hon har lekt så mkt själv i sitt rum idag, gör mig glad!
Jag har utan tvekan världens sötaste o mest underbara unge!

Åh, Karenina på radion. Underbar låt! Brings back some memories..
H.

Fy.

090412.
Fy på mig, har blivit så sjukt dålig på det här med bloggande. Iofs sitter (läs står) jag aldrig vid datorn längre. Har så mkt annat att pyssla med, speciellt nu när det är så underbart väder! Lilla hjärtat som verkligen är en ute-unge, vi hänger ute hela dagarna. Åka vagn gillar hon oxå nu i nån period, bara att tacka o ta emot o passa på :)

Inflyttad i lgh. Kanonlugnt o trivs (än så länge) alla tiders! Har kanske 20 m till lekparken o det är ju så skönt! Även om jag VERKLIGEN INTE vill bo i lgh så är det här väl ett bra alternativ. Inte mkt som slår sommardagar då man slår upp dörren o är ute hela dagarna. Vill ha hus. Så är det. En gång hus, alltid hus. Aldrig mer lgh sa jag. Men men.. Tillfälligt. Hoppas jag.
Gillar iaf stället, köket är väl i minsta laget men blev så bra med nya bordet o gardiner o det andra :) V-rummet går i vitt o grönt. Ja, jag älskar grönt! Vill inte ha rosa överallt längre. Även om jag älskar rosa. Sovrummet är jag toknöjd med, även om jag har en 90-säng så har S ett 'eget rum' o STOR säng.
Lilltjejen har ju blivit så stor så hon sover i en stor säng o hon gillar det verkligen, sover kanonbra o gillar att 'bara vara' i sängen med alla sina gosar. Snackar gör hon som en liten kvarn, hon snappar upp precis ALLT o härmar precis allt så nu får man verkligen tänka sig för ;) Jag bara älskar när jag står tex o lutar mig med armbågarna mot ett bord o så tittar hon hur mamma gör o gör samma sak. Det värmer mammahjärtat! Fast bara se på henne värmer hela mig. Villkorlös kärlek! Och snart ska den räcka till 2 små gangstrar :)
'Jag kan' är det som gäller nu. Hon kan typ allt själv. Hon får självklart försöka o är så söt när hon tillslut säger 'mamma hjälpa'. 'S hjälp'. Det bara bubblar ord, 4-ordsmeningar o hon gör sig verkligen förstådd. Coolare unge finns inte! Fast det är väl iofs inte så konstigt med mig som mamma :) Hon är en väldigt bestämd liten dam, hon vill gärna ha full koll på allt o alla o bestämma vart man ska sitta, vad man ska äta o så. Och vad hon ska ha för kläder på sig, spec vilken mössa, vilken jacka och vilka skor. Fast hon skulle nog helst gå i stövlar året runt om hon fick :) Men hennes vit-rosa sneakers är oxå poppis som tur är!

Igår var det påskafton, oj så spännande. Not. Vart ingen påskmiddag hos mor o far. Bjöd hem pappa J på liten påskmiddag. Hade rullat k-bullar till förbannelse fast jag inte äter själv. Tokigt. Men populära blev de, tom S gillade dem. Gjorde sån god gratäng oxå, H-gratäng som mamma bruakr göra. Mums!
Begav oss sen ut till syster+familj för en omgång sinka :D Blev kvar till 02, att det alltid ska ta sån tid att sjunga, haha. S slocknade i soffan 23. Jag o J tog lite nattmat när vi kom hem sen traskade han hemåt o jag tvärdäckade. Tur man har en snäll dotter som lät mamma sova till 10 idag. Sen lekte vi lite i sängen o drack lite välling. Skönt.
Varit ute heeeela dan, i lekparken, ätit glass med pappan som kom o häntade bilen o så. For till mormorn o morfarn för att träffa kusin A o W. Längesen. S lekte med A, åt grillad korv o mos o for hemåt vid 20. Heldag! Badade o la S, hon fick inte ens i sig all välling innan hon slocknade. Mammas hjärta!

Magen växer, känns overkligt även om det nu inte är nån tvekan på att det är bebismage. Ska på rutin-UL om en dryg vecka, spännande. Har ju redan vart på ett. V.17, känns galet vad tiden går. Snart halvvägs med bautamage o strax efter det har man en liten bebis att snusa på. Jag vet inte vad jag tror men J är övertygad om att det är en flicka, jag vill att S ska få en syster o har redan sötaste namnet så gärna för mig :)
Är glad att J ska ha bebis i höst oxå. Följas åt en graviditet till o bebis-stadie. Känns bra att veta att man har nån att umgås med :) Då blir det ju 2 till dagis-kompisar!

På det hela taget känns allting ok nu. Får lixom se vad händer i framtiden.
Nåja, hade som vanligt en massa att komma med. Men.. Tydligen inte :)
Ha det gott igelkott. H.


RSS 2.0