I'm bad.

090629.

Jag vet, dåligt med updt. Men vem fan orkar med att sitta inne FRAMFÖR datorn i detta väder? Mkt har hänt, midsommar o allt. Den tillbringades mellan skurarna o åskknallar på Dybecksgården med dans runt stången o S tyckte det var skoj, hon sjöng o dansade :) Sen blev det traditionell midsommarmat hos syster+familj. Till vår stora förtjusning, men det var ju gott iaf :)

Värmebölja med skinnställ o skinnhår. Hann med en baddag på Malmön med syster+familj i lördags. Sen handlade kvällen om grill o akuten. Stackars lilla stumpan, 2 år gammal o 6 stygn på underbenet, andra benet med lite brännskada. Och det hon klagar över är ett myggbett på foten, mammas älskade hjärta! Var och la om det 'FINA' bandaget idag. Och inget bad än på ett tag. Vad ska man hitta på med det lilla yrvädret?
Kan ju säga att det kändes i mammahjärtat när dr. skulle sy. Hua.

Nähä, har fan ingen lust med det här. Får bli lite glass.. Ovanligt.
H.

Sol o 2siffrigt.

090616.

Åh, sol. Allt känns så mkt lättare när det för en gångs skull är lite sol :) Var rätt lätt att stiga upp när jag visste att solen sken. Var ju nästan så man glömt hur det var när det är ljust och fint.
Gått en långis med vovvs+A. Mkt skönt, gick halva promisen i linne. How lovely..!

Igår kväll gjorde vi plättar, jag o lillgangstern. Gott som vanligt :P Vad ska man äta ikväll?
S var trött imorse o jag fick väcka henne sent, hon fick välja mellan gymnastik o plocka blommor på dagis. Gymnastik med bästis E fick det bli. Så söta tjejerna :)
Får se om vi brummar ut till syster+kids efter dagis med monsterbilen.

Vad händer på midsommar? Är lite sugen på stugan men det ska ju bli skitväder så då är det helt värdelöst där uppe. Ska ju ändå upp en sväng senare med syster+familj. Ska bli sjukt mysigt. Gubbarna har ju planerat bastu-bygge o grejer. Ormgropen lixom, hahaha.
Imorrn ska S ha midsommar-firande med dagis, de ska vara här i parken, blir nära att lämna o hämta, de skulle vara där hela dan. Man kan ju hoppas på fint väder.. Även om det inte ser så ljust ut.

Nähä, fil o flingor o sen plantera blommor kanske.
Nere på tvåsiffrigt, 99 days to go :)
Ha det gott, H.

100 days to go..

090615.
Fan, vad veckorna springer förbi.
Men vad gör det? Vädret är skit och jag är totalt omotiverad till allt. Känner mig trött, grinig, less, rastlös, uttråkad. Vill bara lägga mig i sängen o gråta. Sån dag är det idag. Många såna på sistone. Jävla skitväder! Sol, jatack! Nu på kvällen är det ju iaf hyfsat ljust så man får väl hålla hoppet vid liv. Även om man inte ska hoppas för mkt enligt vädergubbarna. Kallaste juni på 50 år, jag tackar jag. 10 grader, ska det vara sommar?
Jag blir så trött, matt och rastlös. Man vill vara en bra mamma o ge S utetid varje dag. Men vem fan ställer sig i lekparken i 10 grader, blåst och regn? Det gör inte jag. Känner mig som en tråkmamma. Är jag säkert oxå. Just nu orkar jag inte vara en glad och rolig mamma.

Skulle behöva mer tid för mig själv. Göra nånting på egen hand. Men vad?

Just nu ska jag iaf slänga mig i soffan o invänta nip/tuck, säsongens sista. Och det uteblev igår så jag såg det bara i förbifarten att det är ikväll :) Hinner se ett Earl-avsnitt oxå.
S somnade för en kvart sen, hostig, snorig och hängig. Skulle ju haft hit kompis på lunch idag!

Nåja, soffan var det. Besviken är jag å. Skoj inlägg, slit det med hälsan.
Just fan, idag är det 100 dagar till bf. Innebär att imorrn är det 2-siffrigt :D V.27 på torsdag. Ja jösses!
H.

Senare men ändå samma dag.

090610.

Det blev Vås efter dagis, har haft en tokmysig dag med min lilla tjej! :) Mor- & dotterdag lixom med en massa bra shopping!
Först var jag ner på Biggan innan dagishämtning. Hittade en klänning, 2 linnen och en t-shrirt för drygt 100:-
Pratade lite med favvofröken på dagis innan vi åkte. S hade tom sovit i vagnen idag, i 45 min. Lilltjejen!
In på Hälla shopping, handlade en dunväst o 2 tunikor på Lindex. Fick rabatt oxå!
Var på HM o köpt 3 linnen till mig själv, precis vad jag behövde! Lite längre så de räcker över magen och så kostade de bara 29:50/st :) Klart värt! S fick en höst/vår-jacka, nedsatt från 249:- till 79:50.
Visste ju inte ens att de hade rea och kom precis när de höll på att plocka fram det, alla tiders! Ibland blir man mkt nöjd :) Mig händer det typ aldrig, men idag så.. Och ja, jag är snål. Eller nej, jag har duktigt dåligt med cash! Skulle verkligen behöva ett par mamma-brallor oxå.
Hittade en skitsnygg sommarskjorta till J men inte i hans storlek. Synd.
Nåja, in på IKEA men där fanns inte det jag skulle ha, som vanligt. Skulle ju köpa pärlor till tjejen och nya bestick. Kom därifrån med en massa spaljeer till mamma och en fel kruka till syster min. Mat åt vi där men det var inget gott, tycker det är synd för förut var det alltid god veg.mat på IKEA men nu smakar det bläk.. Allt smakar likadant.

Nåja, mycket nöjd med dagen iaf! :)
Får snart bli sängen, tröttmössa är jag.
Och imorrn går jag in i v.26, helt otroligt vad tiden går.. Har inte riktigt fattat än att man snart ska bli 2-barnsmorsa. Var sugen på att kika bebiskläder på rean idag men det känns ju så avlägset, blev lite rädd när jag såg de hänga där ;)
H.

Sommarn är här.. sommarn är hä-ä-är. ?

090610.
Jävla skitväder! Kan det inte bara bli riktig sommar nu? Seriöst! Ge mig sol o värme!
När jag vaknade o insåg att det spöregnade utanför tänkte jag inte stiga upp öht idag.. Men men, lillan skulle ju på dagis o jag hade ju en del att stå i.
Vart iaf långis med gangsters+A efter dagislämning. Vanliga rundan, längesen nu. Riktigt skönt när vi lyckades pricka in att gå mellan skurarna :) Och hundarna var lösa o mer galna än vanligt. Fröiga, blöta och geggiga.
Hem o diskat o städat köket, plockat o dammsugit. Tänkte hinna moppa golvet oxå. Får se.
Ska ta en dusch nu och antagligen ner på Biggan o kika lite på HM o handla godis till kvällen (fyyy på mig!!) men de har ju för 39.90/kg för självscannare :D

Är även sugen på att ta en sväng till Vås för lite ¨'fönstershopping'. Både jag o S behöver lite kläder, är sugen på Stadium. Skattepengar finns att bränna. Eg så borde de gå till annat men kläder är ju faktiskt nödvändigt det med!
Men det är ju inte lika skoj att åka ensammen..

Igår åkte vi till morfarn efter dagis för att skriva ut papper, köpte med gammelfika o fikade när mormorn kom från jobbet. Råkade bli kvar på käk å :P

Nähä, nu får det bli dusch sen får jag ta beslut var jag ska göra.. Nånting måste jag göra, blir sjukt uttråkad o rastlös av detta väder!

Ha det gott, igelkott. H.

Updt.

090609.

Bekymmer. Alltid bekymmer, alltid måste det vara nånting som stör.
Skumt väder, var ut med hundarna efter dagislämning. Varmt, kallt, varmt, kallt. Lätt att klä sig, speciellt när man är förkyld.
S var trött, sovit sen kl 19 igår, fick väcka henne vid 08.15. Tröttmössan mn, somnade efter 23 i söndags kväll o upp 08.30 igår. Var helt slut i lekparken på em, var o lekte med kusinerna o kompisar.

Var till bm igår, S var med. Tog prover, vägde o mätte o lyssnade på hjärtljud. S tyckte det var lite läskigt när mamma skulle ligga på sängen o när 'morsan' som hon kallade henne skulle mäta magen o lyssna på bebis. Men när hon fått förklarat för dig att det var bebis som lät gick det bra :) Så söt så!
Hjärtljud 140/142.
SF 24 cm (1 cm över)
Blodtryck 120/70.
Ska börja med järntabletter och så fick jag tid för glukosbelastning. Vilket jag absolut inte är något sugen på att göra. Fasta, stick i fingret, dricka sockerlösning, sitta kvar i 2 h o så stick i fingret igen. Känns ju sådär lockande.. Nåja, har en månad på mig att ogga om det. Varför var S tvungen att väga 4.6 kg?! ;)

Efter det var vi med mostern på stan o Jyrre. Handlade lite kuddfodral, behöver nu 2 kuddar till. Hoppas det blir bra.
Lagade plättar till lunch, S åt typ 7-8 st :)
Hon åt tom mellis i lekparken fast vi åt sen lunch och så åt hon litegrann till kvällen å :)

I söndags var vi utbjudna på middag hos syster+familj, kanongott! Färskpotatis, när åt man det senast lixom?! Och chokladpudding ;)
Körde Dodgen hem, för första gången. Gick ju bra det å!

Häpp, nu känner jag inte för det här. Gör jag iofs aldrig, ville bara ha en liten updt.
Ska lägga mig o vila efter VBÅ. Är helt slut.
Hej, H.


Mustaschen!

090606.
Grattis Sverige! Eller nånting. Underbara väder vi har. Vart fan tog sommarn vägen? +5, är det svensk sommar? Ja, herregud. Ge mig 30 grader o sol. Då trivs jag.
Säger jag nu, höggravid kanske jag inte gör det ;)

Annars så har jag en bajsdag. Har skittrist o trött. S likaså. Ingen jord har blivit inhandlad heller. Stackars blommor! Var iaf med syster till Vås i tisdags, hittade en kruka/vas som jag velat ha länge men som jag tyckt varit för dyr (300:-) på fyndhörnan för halva priset. Helt klart värt! Med en ormbunke i :) Skulle ha pärlor o plattor till S men de var slut.. Synd.
Möblerat om v-rummet idag, eller ja, flyttat hundarna iaf. Skönt! Har vart ute o tränat o busat en massa med dem idag.

Igår hade jag tvättstuga som vanligt, fick vara ifred då iaf.
Inte i torsdags, jävla tvättmaskin, jävla centrifug, jävla tumlarjävel, jävla torkrum, jävla kärring. Jävla tvättstuga helt enkelt.

Nä fyfan, orkar verkligen inte med det här. Har noll lust att skriva. Kommer inte in i det känner jag.
Ska lägga mig o mysa med tröttmössan ist.

Mustaschen är den bästa :)
H.

Anti-tanti.

090603.

Blåsig dag. Regnig dag. Tråkig dag. Anti dag! Har haft en riktig sån tycka-synd-om-mig-själv-dag. Har velat lägga mig under täcket och gråta sen jag vaknade. Ungefär. Känner mig lite deppig o gråtmild, tråkigt för den lilla energi man har försvinner i ett kick o ersätts med surt o tråk humör. Känner mig även otillräcklig som mamma när jag är sån. Mitt lilla hjärta har vart på topp idag! :)

Skulle eg ha dejtat med min Gisela, men vi båda hade tydligen sovit över dejten och på det humör jag var på kanske det var lika bra :P
Efter kvällsmaten fick jag tjata (!!!) med mig lilltjejen ut o åka lite vagn med mig, Ozzy o A. Hon vill stanna hemma :) Men så gick vi till lekparken o där var det fullt pådrag! Massa ungar varav 2 dagiskompisar :) S var heltokig o tuff som vanligt, hon gillar verkligen A. Och tur är väl det, för det gör jag å! :) Och som vi skrattade åt brallorna, hahaha.
Hem för bad o sov när stormen kom. Jag slängde mig i soffan med Grey's o en skål godis.

Igår gick jag en kvällspromis med A o Ozzy, började raskt men tillslut så strosade vi omkring o kollade mest runt :) Och så kan man ju undra vad det är för fel på folk..
S o C hade varit tokiga innan lunchen på dagis igår, de hade härjat o skrattat o busat! Härligt att höra :) Idag berättade favvofröken att S vart busig mest hela dan (som vanligt mao) o sprungit iväg utan blöja vid blöjbyte bla. Sötnosen!
Och så hände det som inte får hända, S älskade Lejon var försvunnet när jag hämtade henne. Hon hade lekt och pysslat med dockvagn, såklart, sen hade hon o fröken gått för att gräva o Lejon var borta.. Som tur var hade en pojke på andra dagiset hittade det och tagit in det till fröken på sitt dagis. Puuuuh, dagen o kvällen o resten av livet var räddad :D
Tänk att ibland är billigt bäst, hon har ju sina älskade 'tit-tit', Tigerkatten och så Lejon, de är från Biltema o sjukt söta och billiga. Sen har hon såna dyra gosedjur som inte alls är någe bra. Inget går uppemot Tigerk. o Lejon, deras öron o svansar är ju så gosiga :) Sött att hon alltid har någon av dem vid sin sida!
Dock är jag lite sådär orolig att hon inte äter som hon borde.. Vissa dagar äter hon så lite, ja, inget alls nästan. Och äter riktigt mkt gör hon väl typ aldrig nuförtiden :( Men hon är ju hyfsat pigg o massa glad så..
Annat är det med morsan hennes. Även om jag sover lagom mkt eller lite mer så vill jag ändå alltid sova lite till..

I måndags var vi ut till syster+kids en sväng på em. Det är alltid poppis! :) Bara jobbigt när man ska ta sig hem ;) Åt tekakor o mös i det fina vädret!
Jag o S sov från o till fram till 10.30 :O
I söndags var jag, S o syster o M till Arnes Design o Åsby. Handlade en cool blomma till mamma på mors dag, jättemaffig o fin! Och så en klängis till ballen, den måste bara få lite jord snart :S



Mors dag-blomman :)



Jaha, imorrn bitti har jag tvättid. Får inte försova mig, har så sjukt mkt tvätt o vet inte ens om S har något bra att ha å dagis. Galet, jag vet, men det brukar aldrig vara svårt att få tvättid och nu bara för jag missat mina senaste så har det vart fullbokat..
Avbokade tandis imorrn, känns rätt ovärt iom att jag är gravid o ska bara röntga för att se 'om något behöver göras'.. Eller nå. Men han vill ju inte göra i princip nånting när jag är gravid o så har jag inte ekonomin till att lägga pengar på att röntga tänder just nu..!
På måndag ska jag till bm, mäta magen o lyssna på bebis. Som sparkar för fullt nu, långt ner i magen, undrar hur den ligger :) Ännu känns den mkt lugnare än vad jag minns S var. Tycker inte magen växer något speciellt heller. Men på vågen syns det ju att man är på smällen. Fyfan!

Sommarbilder..



Min lilla klätterapa. Vilket hon INTE fått från mig!



Stora lilltjejen! :)

Tack vare S kan man vakna med ett leende på läpparna. Det är för henne jag är stark. Det är hon som ligger mig närmast o varmast om hjärtat!


Nåja, tack o gonatt lilla katt. H.


RSS 2.0