Skumt

Vad konstigt det är att tänka tillbax ibland. Tex för ett år sen låg Lil i magen, vi visste inte att det var en tjej. Visste bara jag jag gått 6 dagar över tiden. J åkte på kvällen och spelade innebandy och jag o S fikade hos mor o far, hämtade kittygardiner till S. Hade ätit kfärsgratäng och allt var som vanligt. Vad vi inte visste var att när S äntligen hade kopplat av och somnat efter 22 nångång, måste ha känt på sig något, att värkarna skulle dra igång vid 23. Jag badade, J åkte iväg med en superledsen tjej till mormor o morfar mitt i natten. Vad vi inte visste när klockan var halv 5 o vi kom in till fl och heller inte när bm undersökte vid halv 6 då jag vår öppen 6 cm var hur rätt min sambo hade när han såg på klockan o sa att 'kl 07.45 är HON född'. För när klockan slog 07.45 och alarmet på min mobil ringde för det var dax att åka till dagis föddes vår lilla tjej. Jag hade kallt räknat med kl 12 eller så. För att citera bm efter 2 krystvärkar 'oj, här kom lilla kanonkulan..' senare 'jaaa, vissa är ju som gjorda för att föda barn.' :) det vi heller inte visste då var att vi skulle bo här i Munktorp... Det jag ville komma fram till är att tiden går ruskigt fort och jag förstår inte att min lilla bebis fyller 1 år imorgon :) nu väntar vi stadsbesök. H.

Otroligt!

Denna utsikt och denna vackra morgon är helt otroligt! Kan bara tänka mig hur det blir i vinter.. :) lite frost i gräset, hur fint. Har en jättetrött förkyld liten dam här som håller på få tänder. Inte lätt och så flytten på det, klart man blir trött av det. Igår städade jag ur lägenheten, så skönt, knappt 2.5 h tog det, duktig jag är. För så fräsch som den är nu har jag aldrig sett den ;) Lil var hos morfar, hon sov 1.5 h drygt sen lekte hon och så blev hon ledsen :( hämtade S från dagis, som hade vart i skogen hela dagen, naturstig varje tisdag. S tycker det är så skoj att ha med fin matsäck för att inte tala om att packa iordning :) sen åkte vi hem, stoppade Lil i vagn o hämtade dogs o mötte syster+kids+hund halvvägs vid friluftsgården, lekte ett par timmar sen hem för mat. Mycket trevligt! S somnade gott i soffan framför en av de nya filmerna :) i måndags sålde jag syskonvagnen. Och jobbade 2.5 h på dagis! Roligtroligt. Åt med mina barn o kusinerna, M var helgalen så tillslut satt vi och tokskratta allihop. :) nähä, får fortsätta en annan gång, kanske senare idag. För nu är det frukost sen dagis. By the way så fyller lilljänta 1 imorgon, vad hände där lixom? So long. H.

Nästan otäckt tyst..

Mot vad man är van med.. Som jag sa till J igår; vart är elefanten som brukar bo uppepå? Och den där grannen som spolar i toan nätterna i ända, i princip? Nej, nu är det vi. Och vår fina familj. Igår morse när jag vaknade sa jag till J att 'nu är jag H E M M A'. Jag känner mig för första gången på väldigt länge hemma. Och verkligen hemma! Helt jävla underbart är det.. :) Har haft besök idag. Av en nyfiken mamma o pappa. Av min älskade syster o familj. Och så min älskade A.. Som även stannade kvar o såg en skiiiiitbra film med oss, J somnade i soffan o det var nog det bästa. Shutter Island.. Usch! Annars har dagen varit jättejobbig för Pi, förkyld, nytt hus, tänder o allt på en gång.. Skrikit massa idag o inte alls vart sig själv :( har nu sovit sen 19, somnade gott i mosters famn. Lika bra passa på.. Sitter ju här o väntar :) Ledsen om det är drygt att läsa, galet drygt skriva med. Ingen dator ju. Lil går hyfsat många steg själv :* mellan 3 o 7, snutta. Och bobbycaren åkte fram nu och det är typ bråk om den då den är lika poppis hos båda. Just fan, gubbarna bastade idag, hittad nånting olämpligt. Ha ha haaa! Sov gott. H.

Säljes!

Syskonvagn Emmaljunga twincerox Vägghängt skötbord, IKEA, antilop. Soffbord, trä. Svårt att förklara. Ev. köksbord, ovalt. Bilder kan ordnas! Idol o fruktsallad kanske? H.

För ett år sen.

Ja, för ett år sen idag var L beräknad. Men först om 7 dagar fyller hon ett! <3 tänk vad fort det går, ett helt år sen vi flyttade in i denna lägenhet. Och idag går flyttlasset igen! Och fortsätter sen under helgen, fyfaaaan vad underbart skönt det ska bli. Kommer nyligen från huset med nycklar och J o S är på väg ut med ett lass som redan var påpackat på kärran. För att tala om Ls 1årsdag då, varför har våra brudar vart så envisa? 11 resp 7 dagar extra har de stannat kvar, fast jag veeeet, det är ju alltid +- 2 v :) Och nu har jag ju 2 små bebisar som är beräknade nu i dagarna. Spännande :) Jo, på måndag är det dax att jobba lite på dagis :) vad skoj att få vara med och se hur det går till. Vikariera brukar man inte göra i början av dagistiden om iom att jag ev snart ska skola in L så kommer jag ju ändåså va med då! Och S verkar så trygg o trivs så bra så det är nog inga problem. Får man ta hand om systersöner oxå, hehe, undrar vad de tycker då.. :) Hepp. Lägga lilla och kolla halv åtta och Idol? Ha det gött. H.

Väntar.

Jag är så trött idag. L vaknade 05:42 men somnade om efter välling. Men S vaknade strax efter 06 o vår ledsen så då vaknade vi allihop. Ligger kvar i sängen ännu och S har hämtat klossar som de leker med här nedanför. Snuttar. Hänt annars? Krångel med adressändring som nu är löst. Väntar på att få nyckel, idag senast imorgon :) i tisdags var jag och L o hälsade på I o L. Igår gick vi en sväng med syster o hund, sen lunchfika och skitsnack, syster tog med sig S hem efter dagis så jag fick packa lite. Och L sov i 1.5 h så det hann jag :) nu sitter L här och leker med mitt hår. Klätterfia som tar sig upp både här o där, i sängar, stolar, köksstolar, soffan. Lillgangster :) nähä nu kommer stortjejen o gnäller. Dax för frulle. H.

Dagen efter.

Fortsatt blått och SD i riksdagen. Inte vad jag hoppats på men Sveriges befolkning har sagt sitt, hoppas ni är nöjda! Det är ju det som är det fina med Sverige, alla får tycka tänka och rösta som man vill! Heja säger jag. Tänk er in i sitsen som sjuk eller arbetslös själva, eller det drabbar kanske inte er? Sveriges välfärd, tänkt på den? Nej vi klarade oss fint genom krisen, länder runtom är avis på oss. Jaha, Fredrik, till vilket pris? Hur mår Sveriges befolkning? Vad lever vi av? Vad betalar vi för pris.. Har nån tänkt på det? Skitsamma att SD kom in i riksdagen, det är ju Sveriges befolkning val, inte sant? Vi som har röstat fram det. Alla tiders! Annars är det snorigt och lite hostigt här hemma. Fy vad less. H.

Upplopp

Hej. Har inget internet så slänger in en snabb-blogg o provar detta med mobilblogg :) Känns rätt jobbigt men jag har inte lagt ner bloggandet utan är bara utan dator. Så nu använder vi här hemma datoril ;) I veckan som var var jag på jobbintervju, kul att det händer något :) annars var det lite lek, promisar, Kok med kusin och lek o sånt med kusiner :) S hade ju dagis tis-tors o det går så bra så! Imorgon går vi och röstar, såklart! Kollar just nu på upploppet på tv4, även om jag vet och allti vetat hur jag ska rösta :) Nehe, hejhopp. H.

Moderatjävel.

100912.

Kalle kalas för W idag, 2 år fyllde hon ju i förra veckan. Herregud, vad tiden går. Helt sjukt. Var så trött imorse så det var svårt att komma igång, åkte ut o skulle lämna karl o möta upp syster för prelle-handling, vart en halvtimma sena till kalaset och då blev det ju lite sent hem å. Åt på Sibylla, L åt massor, korv gillar hon :) sen kollade vi grejer i garaget o så hem för läggning av barn. Och snart mig själv å. Är helt jävla slut! Har nog aldrig vart såhär trött i hela mitt liv.. Skitjobbigt. Vore skönt att få sova igen lite nångång.
Skulle hälsat på Gis idag men det blev ju så jävla sent och jag känner mig inget trevlig idag heller. Vill bara sova..
Nåja, bäst på kalaset var iaf Moderat-mannen som kom. 'Det är lite rörigt, vi har barnkalas..'
'STÄÄÄÄÄNG DÖRREN, INGA JÄVLA MODERATER'
'Rödgrön rödgrön rödgrön rödgrön.....' Aaaahahaha!

Igår var vi ut o lekte med syster+kusiner, mysigt! Karlarna var o spelade fotboll sen blev vi bjuckade på krubb. Finfint! Jag hade tänkt ringa o frågade syrran om ett recept vi åt där för längesen. Och vad tror du det blev för mat? Jo, precis den :) Coolt! Och de hade inte ätit det sen sist de bjöd oss. Blev fotboll o skitsnack sen fortsatte skitsnacket hemma i vår soffa. L vaknade ju o var vaken till 01, suck. Jag var ju dötrött då med men det blev alltså sent.

Kollade Thai-resor igår, jag o syster, man blir ju knappt nå sugen.. Gaaaaah! Ge mig lite cash så jag kan åka lixom :)
Snart blir vi 'grannar', fan vad bra det kommer bli. Kul för kussarna när de blir lite större o kan cykla till varann o härja :) Och skönt med barn/hund/häst/husvakt.

Näe, jag orkar inte mer nu.
Kastrullpopcorn kanske?
H.

reeeeeelalalaxa..




Så jävla gulligt då! Hahahaaa...




Snuttunge!




Coolingen!



Anonym!?



Hejdå lilltå.
Ikväll blir det fredagsmys med tacos, en öl och kastrullpopcorn!
H.

SamSam!

100910.

Räddar världen.. Här är han! Men han ska gå hem innan det blir mörkt.
Tänk att typ det enda man nynnar på är barnsånger och barnprogram nuförtin :)
Fast nu är det SamSam på SVTB. Varför är alla bra program på morgonen? S älskar Fifi, Kalle i Sysselstad, Fåret Shaun, SamSam, Charlie o Lola, Sagor från Zoo.
Men på Bolibompa är det mest konstigt. S avskyr cirkustjorren tex.. Jag med!

Nähä, L somnade 24 igår, då vaknade S o skulle kissa.
Har sovit hårt men illa. 06:12 vaknar S o gallskriker på mig o väcker L.
Summa summarum: Ännu piggare idag. NOT! Så trött så jag nästan gråter. L med, bara grinar o gnäller men sova? NÄÄÄE!
Nåja, vi ska åka på KoK i gammelgården så hon får sova då.


SUCK!
TGIF? Nja.
H.

zzZZzzZzzzzZzZzZzZzZzZzZz

100909.

Nääääär ska jag få sova? Var på väg lägga mig vid 21.45, då vaknar L. Och knölar o grinar. Håller henne i famnen en stund, gör välling o går o lägger henne. Javisst, hon somnar, sover jätteoroligt o kastar sig från sida till sida, lägger sig med ryggen emot mig, jättemysepysigt, ligger så i 2 sek o så bökar vidare. Till slut sätter hon sig i sovande tillstånd och börjar smacka, eh? Ja, sen började hon prata och smacka vidare så det var ju bara ge upp. Nu har hon hållt låda o lekt o vart på tokbra humör i över en timmes tid..
Jättegulligt o sött när hon är så pysslig och leker bra. Men inte nu. Inte mitt i natten, typ.
Jag vill sova, jag behöver sova, jag måste sova. För att orka. För att ha lite tålamod. För att inte vara tjurig. För att vara en bra mamma, sambo och vän. Usch vilken jobbig vecka detta varit. Har lixom inte fått tid till att återhämta mig från bröllopsfesten ännu, haha. Att L måste pricka in denna vecka lixom. Attans!

Jaja, var ju tvungen spy lite galla. Trött som faaaaan är jag faktiskt! Imorrn är det Kok, hoppas vi orkar dit.. Är ju familjedag på gammelgården.
S trivs iaf såå bra på sitt dagis, sa till sin pappa idag 'Pappa, vet du? Jag kan ju vara på dagis utan S (kusin), jag har ju faktiskt andra kompisar' ♥

På väg hem från dagis sa hon:
'Mamma, det luktar Jimmy i bilen..'
-Haha, gör det? Jaha, och hur luktar det då?
'Det luktar som pappa gör'
:)

Annars så vart det lite lekpark efter tidig kvällsmat idag, hela familjen. Sen tog jag mig en efterlängtad prompa med hundar och en saknad A ♥ Vi hade EN DEL att catcha up!

Nu sitter L med en låtsassked och låtsasäter och smaskar o smackar. Haha, sötast! ♥ Men hur gammal är hon? Låtsasäter man vid 11 månaders ålder?


Ölsugen. Parasolldrinkar blir det ev nästa helg :D
Grannjävlar, vad fan håller de på med? Har dunsat o sprungits hela dagen, hela kvällen och halva natten där uppifrån. Skönt slippa detta dårhus och äckliga tvättstugan med stenåldersfunktioner. Uäk!
H.

Hur röstar du?

100909.

Jag vet hur jag röstar iår. Gör du?


'De som inte har jobb har bestämt sig för att inte ta något jobb'
- Fredrik Reinfeldt i Almedalen, 2010.

'För höga ersättningar gör att människor blir mindre benägna att söka jobb'
-Fredrik Reinfeldt uttalar sig i Aktuellt på TV senare samma dag.


Behöver jag säga nånting?














Idag är det tvätt, städ o tråk på dagordningen. Är så jävla trött. Får ju typ aldrig sova.
Nähä, tvättstuga o lunch.
H.

Kväll.

100908.

Kväll o lugnt. Har ätit godis, fyyyyyy mig, jaja, skyller på tröttheten. För den är hemsk. Önskar jag hade tv'n i sovrummet ikopplad nu. Vore skönt lägga sig till det :)
Har såå svårt lägga mig alltför tidigt men skulle behövas..

Har handlat och pantat en massa burkar. S har äntligen fått nya överdragsbrallor. Inte en dag för tidigt. Speciellt som att hon faktiskt går på en 'ute-dagis'.. Vilket jag är såå nöjd med och S är nog lika nöjd hon :) Så söt i skogen igår, när de ätit matsäcken hade hon sagt 'jahaaa, ska vi gå hem nu då..?' -Näääe, vi ska vara kvar och leka här nu.
Då blev hon glad, de hade ätit mat och stannat kvar till kvart i två eller nå. Underbart!

Mötet igår gick väl bra, hade hoppats på något klart besked men det fick jag inte. Men positivt lät det :)





Förlåt att min blogg är tråkig för tillfället. Det är jag med.
H.

Jag vill sova. Igen.

100908.

Men det vill inte L. Igen. Hon vaknade efter prompan med J o T nere i trapphuset, hatar att bo i lgh, jag veeeeeet, inte långt kvar men vafan.. Tänk om man kunde ställa vagnen utanför o gå in och vila i soffan. Som förut lixom. nu är det så mycket meck o don att hon alltid vaknar ju! Orkar inte. Jag är så jävla trött.

Har ätit lite vindruvor och nu snart dax för lunch, vet faktiskt inte vad det blir. Gröt kanske? Ja det skulle nog funka och så lite ordentligare mellisbellis.
Skulle behöva handla efter lunch. Orka? Jag vet inte.
















L e s s.
H.

SOVA.

100907.

TRÖTT!!! Hade planerat lägga mig senast 21.30 ikväll, brukar typ aldrig bli innan 23.30 men jag är så inihelvetes trött och behöver verkligen sova. Men det vill ju inte L. Hon somnade före 19 och vaknade innaN 21 o bara bökade o knölade. Bajsade tillslut o är såååååå trött. Men sova? Nääääe! Kryper i hela jävla kroppen på mig. Vill sova, måste sova. Sitter bara o väntar på att hon ska lyckas väcka S oxå.. :( Men hon var såå trött o grinig idag så risken är nog liten.
Är ju annars så bortskämd med L så man ska väl inte klaga men det är så frustrerande när man för en gångs skull verkligen vill sova. Varför är det så svårt att stänga sina små blå?

Näe. Känner inte för det här.
H.

Iväg.

100907.

Nu ska vi till dagis, S är så ivrig på naturstigen, spännande med egen matsäck och allt :)
Sen ska jag o L iväg till J o T för småbrudsdejt i form av prompa o kaffe!

Efter lunch är det möte på agendan. Hjälp.

H.

Svampskogen.

100906.

Måndag idag. Trött sådan. Inte återhämtat mig sen lördagen ännu, he he he. Man är ju inte 20 längre. Men det var det värt. Syrran gifter sig ju bara 1 gång. Tyvärr blev det ju inget skåla av med henne.. Men det får vi göra sen. Och så måste vi åka på spa å!

Idag lämnade jag S kl 09. Åkte hem till syrran (skräääääll) och så skulle vi ta en prompa o så kolla VBÅ. Haha, slutade med att vi var i skogen i nästan 3 h! Och inget VBÅ. L sov drygt 2.5 h i vagnen o vi plockade svamp. Hundarna busade o sprang satan. De njöt verkligen fulla drag. Skönt att se hur de trivs. Fästingar; Ozzy 13, Saga 3 o Bamse 2. Jag 1.. UÄÄÄÄÄÄK!
Hittade en del svamp i början men sen mattades det av. Trist som fan. Men men vi ska nog ut snart igen :) Kanske bebisen kan börja röra sig utåt oxå. Så spännande. Gick lixom upp för mig häromdan att syrran ska ha barn nr. 3. Gosh! Det kommer verkligen en liten bebis om inte så länge alls.
Skulle ha hälsat på C o kidsen efter dagis men en av småkillarna var sjuk. Får tat snart iaf, var ju rätt längesen nu. S var ändå trött o ganska nöjd med att dina lite här hemma. :)

Annars längtar jag efter flytten, inte så långt kvar dit heller. Men det är ändå jobbigt att gå och vänta.. Justfan! Måste adressändra, ringa elbolaget och så....................

Imorrn ska Pi vara hos morfar en stund efter lunch, och S ska få åka hem med sina kusiner för jag ska på möte ;)
När jag lämnat S åker jag o Pi till J o T o har en 'småtjejs-dejt'. Kan ju faktiskt behövas det med ibland.

Nu är det Ullared på tv'n och jag kan inte längta nog tills om en månad då jag o J ska shoppa loss.
Senare ikväll är det ju Dexter. Woohoooooooo! Hoppas verkligen jag orkar se det. Och snart är det slut på säsongen. Fan!
Önskar jag hade lite bilder från bröllopet att titta på men alla är i pappas kamera, över 200 bilder, he he he.
Eftersom nån glömde våran kamera. Hmpf!




Jag o S på skansen. Hon har ju lämnat sina nappar till the kittens :)

Nähä. Det var det.
Peace out. H.

Sliten!

100905.

Oj, vad trött jag är idag. He he he. Inte ensam om det. Var ju på bröllop igår och nog tårades ögonen när min syster sa ja till sin T! :) Och så fina var de. Verkligen.
Jättegod mat (OCH DRYCK) och en supertrevlig kväll. Kanske att det blev en grogg för mycket men vafan, syrran gifter sig ju bara en gång. Det har hon lovat ;) J försvann hem och jag o brudarna sov kvar. ÅT paj mitt i natten med brudparet, det var det som gjorde det. Vi skulle aldrig ha ätit paj..
La oss väl vi 03.30 o upp för att göra välling o sån vid 06. Jag o tjejerna delade lixom på en madrass modell mini ist för att ta sängen.. Ha.
Upp imorse och var icke körbar, har typ suttit i syrrans soffa hela dan, haha. Trötta ungar å. Sen åt vi pizza, åt lite tårta och så hem och nu sitter jag här. Halvt sovande.
Höll ju förfan tal å allt vid maten. Inget långt alls utan bara några små rader :) Blev så sjukt nöjd med bröllopsprellen och det hoppas jag brudparet oxå är. 'L Y C K A' fick de, en vinflaska som ska lagras till deras 5åriga bröllopsdag, och så gjorde jag en pärlplatta där deras namn, ett hjärta och datum står :) Av S fick M ett halsband och så hade hon gjort en pärlplatta!
GRATTIS SYSTERYSTER med man! Har ju väntat i typ.. en evighet på detta :P


Annars så vet jag inte. Galet trött är jag. Och alkohol vill jag inte veta av, puuhh!
J har ställt till och rört om i kanalerna på tv'n. Vadfan skulle han på och greja med det för? Oreda på kanalplatser är bland det värsta.

Godissugen.
Gonatt.
H.

Vill ha!

100901.

September. Oj!


Vill haaaaa!


http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/08/musse-mimmi.html

RSS 2.0