Long fucking time no fucking see.

100228.

Long time no see. Motivationen tryter. Överallt! Orkar inte träna, orkar inte äta nyttigt, orkar inte blogga, orkar inte städa, orkar inte diska, orkar inte laga mat. Men det gör man ju ändå..

Nu sover L, jag o S har soffhäng. Idag igen! Haha. L vaknade kl 07 o var pigg o glad, väckte både mig o S. Åt frulle, hon fick gröt :) Sen däckade hon direkt..
Tänkte plocka ordning här hemma för det ser ut som ett BOMBNEDSLAG. S har hämtat typ alla sina leksakar o spritt ut. Pusselbitar, matgrejer, dockor, vagnar, verktyg, ja you name it. L's leksakar ligger oxå utspridda.. Och iom att jag haft en mindre rolig bebis senaste 2 dagarna som bara skrikit o gnällt o vart trött så har jag varken orkat bry mig eller hunnit ikapp.
Knappt så jag fick dra ihop en pannkakssmet igår lixom.. Men idag har det (peppar peppar) börjat bättre.. Fast hon hade ju nån sorts 'kräksjuka' i veckan hon med så det är nog efter det. Hoppas bara hon slipper't nu och mår bättre idag!
Tror även hon börjar kräva mer mat! Igår kväll fick hon smaka gröt för första gången o det var ju kanongott, hehe. Matvraket! ♥

Apropå pusselbitar så är jag grymt impad av hur duktig S är på att pussla! Hon lägger lixom 3 hyfsat stora pussel själv :O Ska ta kort på dem o lägga ut här. Hon älskar att pussla så nu vet jag vad det blir i 3års-prelle. Blir även en grej som min älskade E ska köpa med till henne.

I måndags fick jag äntligen träffa min E! ♥ En hel em+kväll lekte vi. Gick på stan o fikade, hade med L. S o J var o sålde bilen. Sen gick vi hem o E o S lekte som fan! Jätteskoj. Ända till kl 21 var hon här, då gick kag o Ozzy o lämnade av henne o tog en joggingtur :)

Ingen bil har vi heller. Jävla skit!
Nåja, får nog bli en prompa till mor o far vid lunch.. Måste röra på mig och jag saknar min mamma ♥
I fredags hade vi fredagsmys på donken (haha!) med syster+kids, mkt skoj och efterlängtat, de har ju legat däckade i kräksjuka i en vecka.

Karln är på uppdrag hela helgen så vi tjejer är ensamma.
Nån som vil lira korpfotboll/innebandy? Jag o A vill dra ihop ett lag!!
Hejhopp.
H.


Snö.

100221.

Snökaos. Snöstorm. Snöoväder. You name it! And I love it. God damn, jag tycker det är apläckert med snöstorm, för det har det ju verkligen varit! Hur mkt snö som helst ju.
Var ut med S o hundarna igår fm, höll på att frysa kinderna av oss, brr. Inte har det blivit mkt gjort denna helg, varken för oss vuxna, barn eller hundar..

Sömn har det vart dåligt med det å. Inatt har S sovit heeela natten o L sovit helt ok oxå. Men jag är lika trött som vanligt, om inte tröttare :(
Har noll or, lust eller motivation att träna, vr bara iväg 2 ggr denna vecka och en långprompa. Mkt dåligt! Och en massa skit, glass, polly, har jag ätit å. Kommer aldrig komma igång ordentligt igen om jag aldrig får vara någorllunda pigg o utvilad. Nåja, nya tag imorrn! For real.

Igår kollade vi Sherlock Holmes, äntligen! Kanonrulle :) J somnade men var ändå tvungen att bege sig ut i snöstormen för att hjälpa leka bärgare. Ha!

Nu ska vi äta frulle o dricka kaffe!
Tjipp. H.


DAAAAAAhH!

Nästa gång vi ser honom i sina ugly speedos ska han få sig en riktig jävla tankeställare så han hoppar tillbax ner i vattnet!



DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!



Gillar heller inte Maria Montazami i MAX-reklamen!



Och vem fan kom på Karin på Makonomen?

DAAAAAAaaAAAaAAaaAAaAAAaAAaAaaAAaaaaaaAAAAAaaaAAaH!


Vad är bra reklam?


Fettis.

100216.

Fettisdag. Namnam! En semla vore inga fel men har ju lagt av med sånt där! Hmpf. Igår faktiskt.. Synd bara att vi var ut och grattade bästaste M på sin 5-årsdag och fick goood tårta o bullar :D 5 år, vart fan har de tagit vägen lixom? Tyckte det var nyss syrran berättade att hon var på smällen.. Sen dess har de hunnit med att få en till.
Och jag 2 gangsters å! Tänk att jag har 2 små tjejer, visst är det märkligt.. Att JAG är mamma, känns så skumt.
Mamma, det är ju lixom min mamma som är 'mamma'! Kan inte se att jag ska vara en sån mamma, alltså, tänk när S o L blir tonåringar.. Hua! Men då tror jag det är bra att vara relativt ung, man var ju nyss där själv. HA HA HA!
Nåja, 2-barnsmorsa innan 25, inte illa pinkat.

Kom nyss in från en kulen morgonpromis med bästis. Lämnade S på vägen. Ville inte :( Förstår inte vad problemet är. Måste styra upp lite saker. Typ nyss!

Igår var jag ner på gymmet. Med bästis förstås :) Skönt! Var en vecka sen. Nu jävlar kör vi! Flärret ska brännas! INTE i solariet.. Hahaha.

Var även på BVC igår, så jävla störd på det där stället! Nåja, hon väge 6100g o mätte 64 cm. Stora lilla tjejen :)

Häpp, ska ta och städa innan stora tjejen kommer hem. Då blir det lunch och pulka!

Hej hej, leverpastej!
H.

Förkyld.

100214.

Alla hjärtans dag, vem fan bryr sig? Ja, inte jag!
Fast J fick en hjärt-snöboll av mig, haha!

Jag är fortf förkyld men lillfrätet verkar bättre, ingen feber verkar hon ha iaf :) S har inte kräkts sen igår morse så det är ju skönt.
Henne la jag strax före 20, utan välling och hon somnade mitt under 'morfar sjörövare' :O Skönt det!
L ville inte riktigt koppla av o har vart lite skrikig.. Somnar men vaknar till o skriker. Nåja, nu ligger hon i sin säng sen 20 min tillbax o jag njuter av lugnet :)
För karln är o grejar med bilen. Skönt att få vara helt allena en dag! Eller, lite på kvällen iaf :)

Imorse fick jag sovmorgon till 09 :) Igår vaknade jag ju med tjejerna vid 06.
Efter lunch gick vi till Kråkis och lekte, S tyckte det var SÅ skoj! Var ritkigt längesen vi var där och så med all snö. Och både pappa o mamma. +att hon började klättra på väggarna när vi bara vart inne under sjukdoms-helgen.

Nähä, nu är L vaken.
Hon ville bara ha tuttenappen :)

S är så jävla rolig nu! Hon provar nya ord och hur hon kan använda dem. Just nu: Förresten, nyss, snart, imorse.
Och så låter det så skoj när det blir lite fel. Och så 'hörredu'.
Häromdan sa hon till sin pappa
'Pappa, vet du vad?'
'Nej, vadå?'
'Jag älskar inte dig längre. Jag är så trött på dig.'
Hur sött?

Och när man frågar 'vad brukar kaffe-Tobbe säga?' 'Håll käften', svarar hon då! Haha.

Nu låter det från spjälisen igen!
H.

Sjukhelg= trötthelg

100213.

Japp, i torsdags natt började S spy, väckte mig strax efter 3 o somnade om kl 6. Spydde litegrann fram till 11 sen sov hon 3 h :O
När S somnade kl.6 var L jättegnällig o kom inte till ro. När jag äntligen fått henne att sova ordentligt o precis lagt mig på soffan kl 9 vaknar S.
Var så pigg! S åt litegrann o drack lite vatten.. Somnade vid 21 o vi hann inte mer än sätta oss i soffan o skulle slå på film 21.30 så vaknade S md nerspydd säng :(
Hon somnade om i min famn o sov till imorse 6.20. Ville ha välling o hon fick litelite då jag trodde det var den hon spytt av kvällen före, drack lite vatten. Fick ont i magen o skulle bajsa, hann inte mer än öppna dörren så var toan nerspydd.. :(
Men idag har hon ätit yougurt, makaroner, druckit vatten o sockredricka o ännu mår hon bra. Blir ingen välling ikväll!
Stackars liten, vi som skulle på M's kalas imorrn :(
Har bäddat rent hennes säng 2 ggr o vår 1 gång..

Idag vaknade jag med snorig rinnande näsa. L likaså och med feber :(

Nehe.
Ha det gott. H.

Yo!

100211.

Ligger i soffan, båda kidsen sover, äntligen. Slökollar 'vad blir det för mat', proveldar lite ljus :)
Var ju och sorterade, eller rättare sagt, kollade på när J sorterade ljusen imorse. Hann ju inte med, hehe, rutinerad lixom!
Var där på kaffe efter dagislämning, gick dit, och stannade tills det var dax att hämta stumpan igen. Drack kaffe, snackade skit och såg VBÅ, haha, var inte igår!
L var vaken och snackade och gurglade hela vägen till dagis, var glad hos J och flörtade tokmkt med T, så sött så! Hon blir så glad när hon ser henne :)
Somnade en halvtimme-40 och vaknade och var glad igen, som vanligt mao. Somnade på g hem och sov väl drygt 2 h.
Syster var här på gröt, smörgås o te. Och hämtade ljus.
Var sen en sväng till mormorn o morfarn för att lämna ljus och hälsa på. Mormorn ringde igår och ville träffa oss. Men S var så trött, lekte lite, men ville typ hem och var lite halvgnällig. :( Inte glada pigga roliga S inte.
Åt stuvade makaroner till kvällsmat.
L fick smaka morotspure ikväll, och det var gott det med :) Ett riktigt litet matvrak, hon blir helt tokig och sprattlar när hon ser ett vattenglas, tittar avundsjukt när man äter och det inte är dax för henne. Snuttan!
Hon har ätit potatis 3 ggr. Helt otroligt att de 'fattar' direkt vad det handlar om! Gullunge.

Igår var vi hos syster+kids och lekte och snackade skit. Var mkt trevligt, är så glad att jag har er!
EFter en hemskt jobbig natt när S var 'vaken' 01.15-04.30. Fattar inte vad det är om :( Hon väckte L med så hon ville inte somna om. Så jävla jobbigt när hon är sån.. Typiskt eftersom mamma frågade samma kväll om hon sov på nätterna nu. 'Jaaa, hela nätterna har hon sovit, iiiiinga problem'.
Jomen tjena!

I tisdags vart vi bjudna på våffel-lunch hos J, E o T. Var så trevligt så! Vart kvar länge och det gillar vi. Tycker så mycket om er tjejer!

Dåligt med träning och nyttomat denna vecka. Har noll ork och lust, kan man ju inte ha när man inte får sova ordentligt. Eller ja, någorlunda ordentligt iaf.. Hellre vakna kl 6 på morgnonen och lägga oss i tid.
Önskar karln kunde få tag på ett jobb. DEt skulle göra mkt, inte bara för ekonomin, men för relationer, familjen, rutiner och ja allt! Är faktiskt jobbigt. Som fan..

Näääääääääe, nu får det räcka!
H.

Äsch! News.

100207.

Skulle lägga in fl-berättelsen med S oxå men det sket sig häromdan sen har jag glömt. En annan dag!
Iaf, idag är en bra dag, fint väder, ny bil och potatissmak!
Helgen har varit skit så det var ju skönt den slutade bra :) Vart så sur, arg, irriterad o blä! Fått minimalt med sömn oxå- inget skoj.
Har haft maximal otur med ev. bilköp och bilkik.
Idag blev vi dock ägare till en Opel frontera 4x4 -93 :D Karln säger att den är kanonfin så jag tror honom, de är inte hemma än. Har vart i värmlälndska skogarna och vänt. Väntar med spänning!

Idag har L fått smaka potatis! Tänkte iaf hon kunde få prova när vi ändå skulle äta't! Var väl sådär, kommer bilder sen. S var så spänd och fick självklart ge :)
S tröck potatis med smör. Ville ej ha kalops- inte 'mammamat' heller.. Nåja, potatis o gurka åt hon allt!
Hon är så mysig min stora lilltjej. Som ännu ligger utan blöja- hoppsan :O

Skulle ha gymmat i fredags- orkade inte! Var heeelt slut.
Tänkte ta't igår eller idag men rann ut i sanden. Slapp vecka, man kan inte orka/hinna med allt jämt. Men nånting nångång kanske :P


Var hos Gis och hälsade på idag ♥ Har saknat så mkt! Kände det verkligen idag! Vi var ju oskiljaktiga förr. Hur långt är det emellan lixom? Skärpning!

Nåja, Larsa 14 aug är bokat, gissa vem som ska dricka öl.. Wooop wooop!
Kan inte längta mkt nog!

Häpp, lägga tillbax frätet i sängen, borsta tänder o tvätta ansikte. Vänta på bilen. Höhöö!
Busade och pulsade med hundarna i snön idag igen, mysiga pojks! :)
Ha det bäst flodhäst.
H.

När Lily föddes!

Inte mkt att berätta men får knåpa ihop några rader ändå :)

Var beräknad till den 23 sept. Tisdagen den 29 sept var jag och S hem till mor o far efter kvällsmaten för att hämta hennes gardiner som mormorn sytt och karln spelade innebandy.
Den kvällen hade S väldigt svårt att koppla av när det var dax att sova och somnade först vid 22-tiden.

Jag o J sitter sedan i soffan och skrotar, jag kikar på tv o på datorn. Kl 23 ska jag gå på toa och känner genast att något händer när jag reser på mig, känner bak i ryggen och när jag sätter mig på toa går slemmisen.
'Jimmy, vi borde nog packa den där bb-väskan snart'.
'Vaaaa, har vattnet gått!?!?' svarar han.
'Nejnejnej, bara slemmis o så har jag lite molande värkar'.
J stressar igång o är helt stirrig, ringer hit o dit och får tag på hundvakten och så säger han:
'Ring dina föräldrar nu!'
Jag tycker att det är lika bra att vänta, tänk om jag bara inbillar mig? Fast innerst inne vet jag att det är på g. På riktigt!
J åker och lämnar en sovande, ledsen (JÄTTELEDSEN) Stella. Och Bamse till sin hundvakt.
Jag tar ett bad och ett par alvedon som pappa skickar med. Har rätt så regelbundna värkar från början, gör inget vidare ont men ändå..
J kokar kaffe mitt i natten, haha! Och jag skrotar omkring och klockar.

090930
01.45: Ringer
FL och förvarnar, jag är välkommen när jag vill 'för det låter ju som om vi ska föda barn inatt'. Tjohoo, jättetrevlig bm :)

J somnar en stund, jag klockar värkar för mig själv. Sen vill jag att J masserar svanken.
När klockan börjar närma sig 03.30 vill jag inte vara hemma så länge till.
Lämnar Ozzy hos sin hundvakt och vidare till
FL.

04.25: Skrivs in och läggs med CTG. Bebis rör sig fruktansvärt mkt under hela förlossningen och det var jätte-obehagligt! Är mkt rörlig.
Vid 05.15 kommer
bm och konstaterarar att jag är öppen 5 cm (woooop! trodde ju knappt värkarna gett resultat) och jag får på mig snygg-kläderna och ett rum.
J kollar klockan och säger: '07.45 är HON här'.

05:24 kopplar
bm in lustgas (vilken jag inte använder, mår bara illa denna gång med) och jag får en pilatesboll som blev min bästa vän under fl!
J hittar en skön saccosäck att slumra i ;)
Säger åt honom att sitta bakom mig på en stol och massera HÅRT i svanken, jag sitter på pilatesbollen. Emellanåt står jag och vaggar. Har absolut ingen ro att ligga i sängen. Bebis rör sig fortf mkt och varje värk känns det!
Tycker fortf att värkarna är hanterbara och gör inte särskilt ont.. J slumrar bakom mig och jag somnar (!) mellan värkarna, rycker tag i hans hand och lägger den mot svanken när värken startar.

06:50 står jag upp och så går vattnet. 'Jimmy, VATTNET GICK'.
'Vad ska jag göra, vad ska jag göra?'
'Ring på klockan eller något'.
Foppa-tofflorna fulla av fostervatten och jag med. In dundrar
bm-student, bm och USK.
Alla verkar bara irra omkring. Upp på sängen och blir undersökt, bebis har ännu inte sjunkit in, hon är rörlig och rör sig hela tiden..

Nu känns det jobbigt, tanterna irrar, bebis rör sig och värkarna pinar.
07.30 frågar
bm: 'Ska du inte prova ställa dig på knä?'
'Neeeeeeeeeeeej, aldrig i livet!'
'Du kan få en sacco-säck att luta dig mot vi hjälper dig'.
'Neeej, jag orkar inte, aldrig i livet!!'
'Bebis brukar sjunka ner och det går fortare'
'HIT MED DEN DÄR SACCO-SÄCKEN!'
Första värken känner jag bebis sjunka ner.
'Just därför jag gillar mina patienter på knä'.

07.40 första krystvärken.
'Jag skiter på mig. Jag skiiiiiiiiiter på mig.'
'Nej, Hannah, vet du vad det är?'
'Ja, jag vet väl för fan att det är bebis men det känns som om jag skiter på mig.'
HAHA!

07.45 föds våran underbart söta och alldeles perfekta lilla tjej,
Lily Elida Jonasson.
Navelsträngen runt halsen. En liten kopia av Stella, kändes som historien upprepade sig :)

Lily var vid födseln 4050 tung och 51 cm lång. Apgar 9, 10, 10.

Efter denna förlossning kan jag säga att jag är såå nöjd :) Kanon barnmorska som det var lite 'go' i!!
Tack!

Upp på BB en sväng och J åker hem, kl 18 hämtar han oss, vi äter på MAX och så hem till mormorn o morfarn för att hämta storasyster. ♥
Oj, vad jag saknade henne! Vi åkte hem och åt piggelin sen somnade hon i min famn :)

Woooop!

100205.

Eller, egentligen inte. Är så jävla trött! J är och kollar bil, önskar att S var med så jag kunde sova nu när L gört.. Fast S skulle oxå behöva sova iofs :/
Fattar inte varför mina tjejor inte kan sova ordentligt om nätterna. Eller, iaf något sånär..

Nåja, vi har ångest ang. bilköp! Har oggat som fan igår, det står mellan en Frontera o en Audi 100.. De är i samma prisklass. Jag har vart helt på Ådin men J har velat ha den andra.. Nu har jag börjat vela. Men den är långt bort och jag vet inte riktigt hur de ser ut invändigt och så, är osäker på skuffen, att den är tillräckligt stor och framförallt djup..
Ådin är galet fräsch o helt rostfri. Ser lyxig ut som fan! Haha.
Nu är iaf J iväg till K-holm och kikar på den så får vi se.
Hade ju en kanonbil i S-vall på g. Mor o far åkte upp igår och J tänkte åka med dem upp men det vart lite missförstånd så de hann åka medan jag var hos bm.

Apropå bm, fick min fl-journal o det var nog den tråkigaste läsningen på lääänge, haha! Stod typ 3 små noteringar. Eller, 4 om man räknar med samtalet ;)
Krystvärkar i 5 min, haha, hann jag med 2 st eller? Ja, herregud, vilken kanonförlossning!

I onsdags var syster+kids här, lunchade, pulkade, fikade, lekte :)

Skulle ha vart upp på gym imorse men jag orkade inte, vilken jävla natt! Var iaf väg mån o onsdag, får bli i em eller imorrn. Får se vad som hinns och orkas.
Långisar har jag vart ut på. Dock inget sim :(
Nåja, man kan inte orka och hinna med allt.


Nu är L vaken igen, fattar inte hur hon orkar.. Ska fixa nån lunch nu jag.
Hej svejs lingonfejs!
H.

Congrats!

100202.

Grattis E på din dag! Hoppas den blir underbar :) Och hoppas du gillar magazin24.se :P

Har vart ute o gått med drygon! Hämtade upp A på vägen till dagis o gick vidare, Ozzy ska bara lukta och slicka kiss (URK) och Bamse skötte sig fan hyfsat, och gömde bajset i snön lixom. Skapligt med snö! Giraff-fan hade bajsat på vägen och det var snorhalt där plogen vart i farten. DAAAAH!

Skulle simma idag, vet fan inte om jag pallar.. Vore skönt men jag tror det lutar åt pulka-åk med familjen ist. Kanske en simtur senare mot kvällen eller på torsdag.
Hade ju gått sådär när jag var på gymmet igår. :/ Och då känner man sig rätt stressad fan.
Men men, jag tror nog pappa J löser det galant! Är ändå skönt för dem att få vara ensamma. Ävenb om dagarna just nu består i att hålla stora stumpan vaken. Suck.

Nåja, imorrn blir det sedvanlig lek med syster+kids, I like! Och S med. Det första hon sa imorse när jag väckte henne var; M hämta mig på dagis idag. :)
Moster skulle ju ha hämtat henne igår iom att jag skulle till bm o J hade dr i Öbro.. Men bm var sjuk så hon blev grymt besviken när mamma kom och hämtade. Fast bästa A o L väntade ju utanför så det var rätt ok ändå.

Apropå dr, J ska in på ny op.. SKitkul! Prel. v. 14, men de måste skicka't till Västmanlands Landsting så de kan godkänna't först. DAAAH! Fattar inte att det inte kunde bli rätt från början, nu ska de ta nån jävla sena från låret o sätta in i knät. Bläk!

Jag längtar efter mina ljus. Och lyktor.
Hejdå lilletå.

Ingen lust.

100201.

Måndag kväll. Har ingen lust med bloggandet. Har så mkt jag skulle vilja skriva om, skriva av mig. Men jag har verkligen ingen lust.
Nu sitter jag i soffan, ensam. S o L sover, J ute med dogs. S sover. Ja äntligen! Igår kväll vaknade hon den här tiden och var väl vaken till 01.30. Tycker så synd om henne, så mkt hela tiden och trött jämt och ständigt.
Usch. Jag känner mig inte på humör. Inte alls.

Var iaf ute o gick och på gymmet idag. Tog kvällsmacka ist för godis ;)

Nähä, nu ropar L.
H.

RSS 2.0